top of page

Året som gått

Tänk att det snart är nytt år. Bara några timmar kvar. Så mycket har hänt det här året och snart är det förbi. Men mycket spännande kommer hända under 2016 också.

Tiden har verkligen gått fort. Förra året vid den här tidpunkten hade jag precis vunnit författartävlingen och hade fått beskedet att min bok skulle bli utgiven. Jag arbetade som kommunikationsansvarig på ett teknikföretag och försökte skriva emellanåt. Det här året har jag hunnit säga upp mig, skrivit en helt ny bok, påbörjat nästa manus som jag verkligen brinner för, tagit upp ridningen igen, börjat spela tennis på allvar, rest massor och gjort en massa andra saker.

Jag är så tacksam för allt som har hänt mig. Det har varit mycket jobb, slitigt stundvis men också otroligt lärorikt och roligt. Jag har lärt känna nya människor, vissa av dem har kommit att betyda oerhört mycket för mig. Förutom allt roligt som har hänt har det även varit ett år då jag har omvärderat många saker och även funderat mycket på min framtid, vad jag vill göra och hur jag vill leva.

Jag är fortfarande inte riktigt klar med mina tankar och gissar att 2016 blir året då jag landar på riktigt. Något jag är helt säker på är att jag vill fortsätta skriva böcker. Utan skrivandet skulle en bit av mig försvinna, det är så pass viktigt för mig och jag vill verkligen satsa på det här. Jag kommer också att satsa mer på journalistiken. Även hälsa och välbefinnande är något som jag vill ska genomsyra mitt nästa år. Jag har alltid varit aktiv och tänkt mycket på hälsa men nu vill jag få mer tid till träning, hälsa och reflektion.

Jag vet även att första halvan av 2016 kommer bli intensivt då jag har valt att tacka ja till ett jobberbjudande. Det innebär att jag kommer arbeta, skriva bok och även sköta ett frilansuppdrag som jag precis blivit erbjuden på regelbunden basis. Jobbet är ett projekt vilket innebär att jag kan ägna 100 procent åt manuset och boken igen från och med juni.

Här kommer lite bilder som speglar mitt år:


nyarskronika2015_kapverde_ville

Vi inledde januari med att fly kylan och resa till Kap Verde.


nyarskronika2015_bokkontrakt

Jag skrev kontrakt på Drömstigen. En härlig känsla att få ett bokkontrakt med ett stort förlag och löfte om utgivning.


nyarskronika2015_planerarbok

Det blev mycket planering med boken …


nyarskronika2015_researchbiblioteket

… och reserach.


nyarskronika2015_aremedbarnen

Vi åkte till Åre med våra vänner.


nyarskronika2015_fikagbg

Och jag tillbringade mycket tid på olika caféer för att jobba med boken. Mellan mars och oktober var det som intensivast då ett nytt råmanus skulle tas fram och redigeras.


nyarskronika2015_alicante

Därför åkte jag till Spanien och arbetade ett tag under våren och sommaren.


nyarskronika2015_spanienjobb1

Härlig miljö och hela dagarna till att skriva.


nyarskronika2015_midsommar_landet

Midsommar tillbringades med nära vänner på Singö.


nyarskronika2015_skane

Som vanligt tillbringade vi en del till nere i Skåne …


nyarskronika2015_bastad

… och Båstad.


nyarskronika2015_spanienfamiljen

Tre veckor i Spanien (även om jag jobbade en av dessa veckor i Spanien)


nyarskronika2015_spanienfamilj

Snorkling i Spanien. Helt underbara dagar. Första veckan var det upp emot 40 grader varmt och sedan var det ”bara” 35 grader varmt om dagarna. Så lycklig över att familjen fick tillbringa så många lediga dagar tillsammans.


nyarskronika2015_hastar

Jag tog upp ridningen igen. Jag har sysslat med hästar i över 25 år och även haft egen häst. Kan inte tänka mig ett liv utan dem.


nyarskronika2015_tennis

Började även spela tennis på riktigt (i grupp och en gång i veckan). Superkul och en aktivitet som även hela familjen brukar göra tillsammans om somrarna och på helgerna.


nyarskronika2015_blabar

Blåbärsplockning är ett måste varje år.


nyarskronika2015_djurgarden

Det har blivit många promenader på Djurgården.


nyarskronika2015_djurgarden3

Djurgården har många fina rundor att promenera och även en hel del fikaställen…


nyarskronika2015_singo1

Vi var även på Singö och hälsade på under hösten. Fina Ville och jag ute på promenad.


nyarskronika2015_bokmassan

Bokmässan var såklart kul då jag fick komma och prata om Drömstigen och tävlingen. Dessutom träffade jag en massa trevliga människor.


nyarskronika2015_bastad1

Det blev en researchresa till nästa bok under hösten.


nyarskronika2015_london

Och några dagar i London.


nyarskronika2015_skridskor

Nu har vi avslutat det här året med skridskoåkning, varm choklad och god nyårsmiddag. Den här bilden är från tidigare i år (januari/februari). I dag har vi varit tvungna att ändra på nyårsplanerna. Middagen med vänner fick bytas ut mot nyårsfirande här hemma då Patrik är magsjuk och riktigt dålig. Men vi andra äter gott, spelar spel och nu ska vi titta på film innan det nya året startar. Jag är övertygad om att 2016 kommer bli ett fantastiskt år.

GOTT NYTT ÅR!!!

Comentários


Utvalda inlägg

bottom of page