top of page

Att få tid till skrivandet under semestern – inte alltid helt enkelt

Det här med att ge sig själv tid för att skriva på semestern. Det kan vara riktigt knepigt i bland. Speciellt när hela familjen är lediga tillsammans.


Tänk om man hade en sådan här plats att sitta och skriva på om dagarna ?  Photo by: Arno Smit on Unsplash


Eftersom P också är egen (driver ett techbolag) och jag har mina frilans- och bokprojekt kan vi inte släppa helt utan har alltid lite att pyssla med.

Just nu ligger allt mitt fokus på manus nummer tre (som jag skrivit om tidigare). Allra helst skulle jag vilja skriva halva råmanuset innan höstens alla jobb startar. Då har jag en bra grund inför redigering av manus nummer två och mitt fortsatta skrivande på manus nummer tre.

Att få till skrivtid under semestern kan dock vara en utmaning. Även om vi har bestämt att jag ska få tid till mitt skrivande på förmiddagarna är det inte alltid lätt att få till. Vi har bland annat varit på flera fester den här veckan och då är det inte alltid helt enkelt att gå upp halv åtta och cykla ner för ett skrivpass på Sands bakficka (när man lagt sig vid två på natten).

Och ibland ska vi iväg på en utflykt och man får skjuta på skrivtiden till senare. För det är ändå så att familjen måste få gå först under semestern. Att barnen känner att vi verkligen är lediga tillsammans och hittar på roliga saker. Jag vill att barnen ska känna att både jag och P finns där inte bara till kropp utan också själ (det här med att gå och tänka på annat fast man egentligen borde fokusera på här och nu är inte alltid lätt).

Balans, balans och balans är ledordet att sträva efter. Hela tiden. Nu åker P till Stockholm för jobb i kväll. Jag har varit i valet och kvalet om jag ska stanna eller åka med hem till Stockholm men efter mycket velande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att stanna kvar med barnen och så kommer P ner på fredag igen.

I dag planerar jag ett skrivpass efter att vi har varit på utflykt. Resten av veckan blir det kvällsjobb för mig, när barnen sover. Och när P är tillbaka kanske jag kan skriva på förmiddagarna.

Som sagt det är inte alltid helt lätt att få till skrivtiden på semestern, men man måste planera, prata med varandra om vad som är okej och som vanligt, se sin inbokade tid som lika viktig som någonting annat.

Men som sagt, jag älskar att skriva, jag är supertaggad på mitt nya manus och det är så himla kul att utveckla storyn och sjunka in i mina nya karaktärers värld.

Därför försöker jag sno åt mig tid lite här och var. Som nu, när regnet öser ner utanför, P har hand om Maximilan och de andra barnen tittar på tv en stund. Då smiter jag undan med min dator och en stor kopp te. Tar fram manuset och låter fantasin flöda innan det är dags att åka iväg på nästa äventyr med familjen.

コメント


Utvalda inlägg

bottom of page