top of page

Att resa sig upp och gå vidare – och att våga tro på sig själv!


motgangarochmedgangar

Alla har vi nog drabbats av motgångar i livet. Stora som små. Det som skiljer oss åt är hur vi hanterar dem. Själv har jag en stark tro på att det bara kan bli bättre. Även om det kanske blir sämre först.

När man väl nått botten finns det bara en väg kvar att gå – upp igen. Och lite så är det. För även om allt känns tungt och hopplöst så kommer det vända så småningom. Det är min övertygelse.

Jag läste precis om en man som förlorat i princip allt han ägde två gånger men sedan reste sig igen. Vad var knepet? Att han inte gav upp utan fortsatte kämpa. Han såg varje misstag som en lärdom och det är så jag väljer att se mina motgångar och misstag. Bara jag vågar stanna upp och reflektera över varför det gick fel och även vara öppen för förändringar och nya tag.

Just nu är jag inne i en period då allt flyter på väldigt bra men jag har haft dippar då jag tvivlat på mig själv och mina förmågor – liksom de flesta av oss förmodligen har haft någon gång i livet. Då är det bra att ha en inre tro på sig själv och att det kommer att ordna sig. Positivt tänkande helt enkelt!

Som författare måste man ha uthållighet och ork. Tänk alla refuseringar de flesta författare fått från förlagen. Tänk alla timmar som lagts ner på att skriva, skriva om och skriva om igen. Tänk alla tack, men nej tack som trillat ner i brevlådan eller på mailen innan något förlag har nappat och sagt ja.

MEN, jag är övertygad om att fortsätter man bara kämpa, fortsätter man bara att ha tro på sig själv kommer det blir superbra i slutändan. Det kanske inte blir som man har tänkt sig, det kanske till och med blir bättre!

Kommentare


Utvalda inlägg

bottom of page