top of page

Att umgås med andra författare

Att skriva böcker kan vara ett rätt ensamt jobb. Oftast sitter man hemma/på ett kontor och skriver för sig själv. Mycket research görs via nätet eller telefon. Därför kan det vara upplyftande att boka in träffar med andra författare i bland.

Igår besökte jag Anne-Lie Högberg som även hon skriver relationsromaner. Det blev en lång dag med mycket prat om våra nästa projekt, författarbranschen och även annat. Skrev även en del på manuset.

Att få prata med någon om manuset, dela erfarenheter och bolla idéer gör väldigt mycket för inspirationen. Är jätteglad över att vi kunde träffas och ha vår författardag. Fick med mig en massa bra tankar och idéer.

Andra sätt att komma ut och få variation i vardagen är att boka in luncher med spännande och inspirerande människor. Göra miljöresearch och som jag skrivit tidigare; varva författandet med frilansjobb, föreläsningar eller annat.

Mina dagar inleds ofta med att jag följer barnen till skola och förskola. Jag får en morgonpromenad och kommer ut i friska luften. Jätteskönt och sen är jag laddad inför några timmar framför skrivbordet. I dag blev planeringen lite annorlunda än vad jag hade tänkt mig. En vän behövde hjälp med en artikel så jag har ägnat några timmar på morgonen åt att hjälpa till att strukturera om texten, stryka och lägga till. Lite av ett redaktörsjobb och som är så kul. Dessutom lärde jag mig mer om ett nytt spännande ämne.

Egentligen hade jag ett lunchmöte i dag med en person som har kommit att betyda mycket för mig och mitt författarskap men vi bokade om till i morgon i stället. Något som passade rätt bra eftersom jag fick lite tajt om tid.

Nu måste jag snart sticka iväg till Bonniers för några timmars jobb. Sedan är det barnhämtning och i kväll när alla barn sover ska jag äntligen ägna mig åt manuset. Jag har som mål att skriva minst åtta sidor om dagen och har skrivit upp i kalendern vilken sida jag bör befinna mig på när dagen är slut. Hittills ligger jag lite över mitt mål vilket är bra. Det gör att jag kan skriva mindre en dag som denna men ändå ligga i fas.

Ha en fin dag allihopa


gardagensjobb_anneliehogberg_160824

Härlig utsikt under gårdagens skrivpass


Comments


Utvalda inlägg

bottom of page