top of page

Att våga säga nej kräver mod

När man är hemma med bebis, vilar och tar det lugnt får man också tid att reflektera och fundera en massa. Både på gott och ont.


Att våga säga nej

När man vågar lyssna inåt och stå upp för sig själv har man alla möjligheter att nå sina drömmar. Foto: Unsplash.com


Jag är en person som älskar att jobba. Jag älskar att ha mycket roliga projekt och uppdrag på gång och känner mig levande och glad när det är mycket runt omkring mig.

Att landa i bebisbubblan är nyttigt och förmodligen välbehövligt. Att vila, ligga i soffan – som för övrigt är min bästa vän just nu – och bara vara för att samla energi och ork är nyttigt.

Samtidigt är det då en massa tankar kommer upp. Både på det som jag vill göra och allt som är positivt i mitt liv. Men även på det som jag vill förändra. Saker som jag skjutit undan när det har varit som mest hektiskt.

I går pratade jag och P massor. Jag är så glad att kunna dela mina tankar med honom och få bra tankar och idéer tillbaka. Nu gäller det bara att sortera allt. Fundera igenom det ordentligt och se till att framtiden blir så bra som möjligt. Och framför allt VÅGA stå för det jag vill och tror på.

En sak som verkligen är viktigt för mig är att börja lyssna ännu mer på mig själv. Att säga nej. Att inte göra saker bara för att inte göra någon ledsen eller besviken. Något som jag tror att framförallt vi kvinnor kan ha en tendens till. Man vänder ut och in på sig själv för andras skull men glömmer bort sig själv.

Det krävs mod att våga säga nej och att stå upp för sig själv. Men gör man det kommer mycket energi och kraft och man växer som person!

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page