top of page

En bok som inspirerar och får mig att fundera på min egen tillvaro

Att bli tokförkyld några dagar innan jul känns inge vidare. Att på det vara höggravid är ärligt talat ingen hit. Tycker lite synd om mig själv men det är bara att vila, vila och åter vila. Har i alla fall läst två riktigt bra böcker de här dagarna. Båda gav inspiration och eftertanke.


att_vara_i-_nuet

Att vara nuet och lyssna mer på mig själv är något jag ska bli bättre på. Foto: Unsplash.com


Bland annat har jag läst Yoga Girl, en inspirerande bok om att lyssna på sig själv och ta hand om sig själv. Rachel Brathen berättar om sin egen resa, ger tips på yogaövningar, recept och framför allt något som hon kallar ”kärleksfulla insikter” och som är tänkvärt för de flesta av oss skulle jag gissa.

Själv får boken mig att fundera på vem jag är, vad jag vill och vart jag är på väg. Jag blir påmind om hur viktigt det är att våga stanna upp i bland och inte bara rusa på. Fundera på om jag är på väg åt rätt håll och vad som är viktigast i mitt liv.

Jag har ju haft ett extremt hektiskt år. Jag har lärt mig massor, utvecklats både som person och inom arbetet. Och jag är otroligt tacksam för alla möjligheter jag har fått. Men jag inser också att jag behöver landa. Få tid för mig själv, fundera, meditera och pyssla med saker som ger avkoppling och avslappning.

Ibland är det otroligt svårt att hejda sig, att stanna upp och fråga sig själv om man är på väg åt rätt håll eller om man bara rusar på. Själv har jag flera saker jag vill göra för att förbättra min livskvalitet, som att försöka vara mer i nuet och andas mer. Säga nej och lyssna på mig själv. Det får bli ett löfte till mig själv.

Kommer skriva en mer ingående text om 2016 och hur jag tänker mig 2017. Men den kommer nästa vecka. Nu ska jag fortsätta vila mig fri från den här förkylningen.

Ha en fin tisdagskväll.

Love

Komentáře


Utvalda inlägg

bottom of page