top of page

En boks väg till publicering

Ny måndag och den här veckan betyder intensivt arbete med boken. För att ha skrivit ett råmanus betyder inte att en bok är klar. Det betyder att det finns ett utkast att arbeta på.

Efter några omskrivningar kanske storyn sitter men det betyder inte att boken är klar då heller. Då är det dags att gå in mer på djupet. Redigera dialoger, miljöbeskrivningar och annat smått och gott. När det är klart är manuset fortfarande inte klart utan då är det dags att korra texten. Upprepningar, stavfel, konstiga meningsuppbyggnader med mera ska hittas och korrigeras.

Själv befinner jag mig i slutet av processen med Drömstigen. Vi korrar och letar fel. Ändrar lite här och där och skriver till eller tar bort. I slutet av månaden ska boken skickas för korr. Då har jag gjort allt jag har kunnat för att boken ska bli så bra som möjligt.

Att skriva en bok är ett jättejobb. Men det är fantastiskt kul också. Så roligt att jag hoppas få skriva många böcker i mitt liv.

Commentaires


Utvalda inlägg

bottom of page