top of page

Favoritämnen att skriva om – journalistik


spannande_mote_160831

Foto: Unsplash.com


Hoppas ni mår bra i dag. Själv dras jag fortfarande med en galet jobbig snuva och har precis sprungit förbi Apoteket för att köpa nässpray och överdosera lite så att jag kan andas igen.

Har ett spännande lunchmöte om en stund. Kan inte berätta så mycket mer men det ska bli roligt att träffa den här personen och höra vad hen har att säga. Annars rullar det på. Fullt ös på jobbet och har precis skrivit en artikel om husköp. Nu kastar jag mig in i höstmodet och vad det har att erbjuda.

En av de saker som lockade mig när jag ville bli journalist var just att lära mig nytt hela tiden. Nyfikenhet är en egenskap  som jag tror de flesta journalister har. När det gäller journalistiken är ett av mina favorituppdrag att skriva personporträtt. Göra djuplodande intervjuer med spännande personer inom olika yrken eller med olika livserfarenhet.

Något annat som är extra roligt att skriva om är hus, hem och inspiration kring det.

Skrev två scener i manuset igårkväll. Det har gått lite trögt de senaste dagarna men igår fick jag riktigt flow. Så skönt när det händer och man skriver flera sidor av bara farten. Inser dock att jag har massor att redigera när första utkastet är klart. Men då har jag i alla fall en grund att utgå från och det är alltid lättare än att starta med ett blank papper.

Nej, nu måste jag rusa vidare. Hoppas ni får en härlig onsdag!

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page