top of page

Gravid vecka 22 – tankar om föräldraledigheten

I morgon går jag in i vecka 22. Tiden rusar verkligen iväg och det är nästan svårt att hänga med:) Just nu händer inte så mycket mer än att magen växer så att det knakar. Lite buffar känns, mest när jag vilar, och jag känner mig tröttare än vanligt.

I dag berättade en vän till mig att hon också är gravid. För några veckor sedan berättade en annan person att hon var gravid och efter att jag lagt ut vår ultraljudsbild på FB fick jag ett mail av en annan bekant som också ska ha barn. Jag som trodde att jag skulle vara relativt ensam i min bekantskapskrets om att vara föräldraledig nästa år. Men just nu ser det ut som att jag får sällskap av flera stycken. Så kul!

Vad jag uppskattar med föräldraledigheten

Trots att jag tänker fortsätta jobba med mina böcker och lite frilansuppdrag när jag är hemma med bebis så kommer det självklart finnas tid för lite luncher, promenader och annat med vänner. Det jag tyckte var som mysigast när jag var föräldraledig de andra gångerna var just de långa promenaderna som ofta avslutades med en god fika. Utflykterna jag gjorde tillsammans med vänner till olika ställen som Sigtuna, Ulriksdals trädgård och andra ställen man kanske inte besöker så ofta.

Att vara hemma och gosa med en bebis är ju också helt underbart. Stannade och köpte mig ett par mammabyxor efter stallet igår och kunde inte låta bli att kika på alla underbara bebiskläder. De var ju så små. Tänk att vi ska ha en sådan liten till här hemma. Så himla mysigt.

Förtränger det jobbiga med bebistiden

Visst det finns en massa saker som är tufft och jobbigt också men just nu är jag mest inne i den där mysfasen. Man förtränger liksom de sömnlösa nätterna, skriken och känslan av att aldrig riktigt få vara sig själv utan 24/7 för bebisen. Nu är ju även de andra barnen äldre och det är så roligt att prata om deras syskon i magen, om vad hon/han ska heta och annat.

Kommer avslöja om det är en pojke eller flicka så småningom också. Och berätta hur vi gjorde för att ta reda på det. Men det kommer senare :=)

Kommentare


Utvalda inlägg

bottom of page