top of page

Gravid vecka 36 – det här längtar jag efter just nu

I dag går jag in i vecka 36. Ärligt talat har jag inte alls hängt med den här gången. Det har varit så mycket annat att jag inte hunnit reflektera så mycket över graviditeten. Dessutom har jag mått väldigt bra så det har bara rullat på.


promenad_djurgarden

På promenad i vinterrusket på Djurgården för någon vecka sedan. I vår ska jag promenera här med bebis och vagnen i strålande vårsol. Längtar!


Vid mina tidigare graviditeter var jag mer orolig. Vet att jag åkte in för kontroll några gånger när det kändes som att bebisarna inte rörde sig som de brukade, diffusa smärtor med mera. Den här gången känner jag mig mer lugn. Så länge han buffar någon gång under dagen vet jag att han har det hyfsat bra där inne.

Visst har jag haft lite ont till och från men det är mest som det brukar. Nu ligger han så långt ner så det trycker och ilar till i bland. Det jobbigaste är nog tröttheten och att känna sig stor och otymplig.

Helt plötsligt längtar jag efter en hel natts sömn (ha ha lär nog dröja) en joggingtur, att gå ut på Djurgården med barnvagnen, göra styrkepass, spela tennis och rida igen. Men det får vänta ett litet tag till. Just nu får mina cykelpass till och från jobbet och långsamma promenader till och från skola och förskola duga bra som motion (får rätt ont i ryggen vid för mycket ansträngning).

Funderar på om jag ska gå på gravidyoga, men det kanske är försent att börja nu? Vore väldigt skönt med lite stretch och mjuka upp kroppen. Speciellt när jag sitter böjd över datorn så mycket som jag gör.

Viktigt att tänka på kosten nu också. Bara för att jag är gravid betyder ju inte det ohämmat frossande utan att försöka äta bra mat. Är sugen på fräsch mat – vet inte om det är någon cravings men soppa, sallad, fil med frukt och flingor och annan lättare mat känns väldigt lockande just nu. Kanske bra med just den typen av cravings 🙂

Det finns en hel massa annat jag längtar efter just nu. En massa mål och drömmar jag går och funderar på. Både när det gäller bokskriveriet men även hur jag vill bo och leva. Kanske är det också en gravidgrej, att man börjar fundera  över sitt liv, vad man är i dag och var man vill vara om några år.

Nu ska jag pyssla lite här hemma, jobba med några idéer och umgås med mina barn. I morgon är det dags för jobb på Tara. Ha en fin Lucia!

Utvalda inlägg

bottom of page