top of page

Gravid vecka 38 – börjar bli trött på att vara gravid nu

Att vara gravid i vecka 38 är tungt (kanske för att jag fortfarande är förkyld också) men nu känner jag att det nästan är dags för bebis att kika fram.


bebis_sparkarimagen_20160817

Snart är vår bebis här. Foto: Unsplash.com


Inte för att det kommer bli särskilt mycket lättare med en bebis att ta hand om 24/7 men för att min kropp ska få återhämta sig.

Eftersom jag ska ha kejsarsnitt kommer bebis redan om lite mer än en och en halv vecka. Nu ikväll tittade jag på en film om kejsarsnitt från Danderyds Sjukhus, fyllde i hälsodeklarationen som man ska ha med sig på inskrivningssamtalet och har googlat efter snygga skötväskor. (Grät en skvätt också när jag såg filmen och den lilla bebisen som såg dagens ljus.)

Tecken på att förlossningen är i gång

Igår kväll satt jag och tittade på bilder från när de andra var små. Åh, vad jag längtar efter att ha en bebis i huset igen. Det ska bli så otroligt mysigt.

Och så googlar jag på tidiga tecken på att förlossningen är i gång. Ha ha, tror att de flesta som är i slutfasen av graviditeten letar efter tidiga tecken och olika knep att starta förlossningen på. Gå i trappor, tvätta fönster, dricka hallonte, färdknäppen, you name it. Men så läste jag en artikel som sa ”Ingenting av detta funkar, när bebisen är redo kommer den.”

I och med att mina andra graviditeter inte alls varit tidiga mer än någon dag före beräknad födsel gissar jag att jag vackert får vänta till mitt kejsarsnittsdatum. Samtidigt är det spännande att vara i slutfasen, att inte veta om han tänker komma tidigare, att gå och längta och känna efter en massa.

Känner enormt sug efter att boa och fixa

De senaste dagarna har jag även funderat på hur han kommer se ut, kommer han vara lik de andra barnen, lik mig eller Patrik? Hur kommer han vara som person? Och vad kommer syskonen tänka och känna när han väl är här?

Det kliar i fingrarna att få bädda bebissängen, packa BB-väskan, göra i ordning vagnen och lägga alla kläder i den nya garderoben. Men det får vänta till nästa vecka. Vill till exempel inte bädda för tidigt utan vill att allt ska kännas superfräscht när han väl är här.

Vill även hinna städa lägenheten ordentligt, köpa fräscha blommor, bädda rent i sängarna, skura och dona. Typiska bona in sig tecken. Sedan har jag en hel del jobb att avsluta så att jag slipper ligga på BB och skriva frilansartiklar :).

Comentarios


Utvalda inlägg

bottom of page