top of page

Häng med till Sydfrankrike 7-12 maj

Reklam! I maj 2023 höll jag i en skrivkurs i Sydfrankrike tillsammans med Franskt Lantliv. Det blev en vecka fullproppad med skrivande, föreläsningar, utflykter, ljuvlig mat och fina samtal. I maj 2024 är det dags för en ny kurs och jag ser så mycket fram emot att återvända till Bodils och Petris underbara La Chartreuse på den sydfranska landsbygden, ett stenkast från Toulouse.


Skrivkursen hålls den 7-12 maj 2024 och under vistelsen går vi igenom allt från hur man skriver trovärdiga karaktärer, skapar levande miljöer och får till ett driv i berättelsen. Det är en skrivkurs som passar alla som vill skriva en skönlitterär bok och jag anpassar undervisningen efter deltagarna och var man befinner sig i skrivandet. Föreläsningarna varvas med övningar och det finns gott om tid för egen skrivtid. Jag finns även tillgänglig under hela vistelsen om man vill bolla idéer eller har funderingar kring skrivandet.


Under vistelsen besöker vi även en ekologisk vingård, den lokala marknaden, samt den mysiga byn, Cordes-sur-Ciel. En av kvällarna bjuds det in till avsmakningsmeny på slottet.


Förra vistelsen på La Chartreuse var verkligen magisk. Med fantastiskt boende, en ljuvlig trädgård där vi kunde bada i poolen, vila i hängmattan under olivträden och spela boule. Det finns hur många platser som helst att sätta sig att skriva på vilket jag uppskattar enormt.


Bilderna tog jag under förra skrivkursen och jag är så glad över att få återvända dit tillsammans med ett gäng nya deltagare i maj.Kursrummet är en dröm. Riktig feelgood att sitta här inne och prata skrivande, böcker och texter.

Kreativiteten flödar ...

Lunch i den ljuvliga trädgården. Fräscht, gott och med en magisk utsikt.

Det finns gott om tid att vila och bara vara. Här passade vi på att vila, läsa och njuta av lugnet en stund.

Fördrink i innergården. En perfekt plats att sitta och skriva på.

Så mycket tid för att ta det lugnt och njuta av omgivningarna.

Två av rummen ...

Bubbel och böcker ... I priset ingår min nya bok, En hemlighet för mycket (ej på bilden) samt Skriv feelgood, en handbok i hur man skriver en bok med massor av inspiration och tips.

I lantköket samlades vi och åt middag tillsammans. En perfekt avslutning på dagen.

Marknaden var otroligt pittoresk och det var underbart att strosa runt bland stånden och insupa atmosfären.

Petri och Bodil som äger La Chartreuse och anordnar olika kurser. De här bilderna är tagna utanför slottet där vi åt slottsmiddag en av kvällarna.


Comments


Utvalda inlägg

bottom of page