top of page

Hur får man ekonomin att gå ihop som författare?

jobba_20160817

Foto: Unsplash.com


Många som skriver böcker har olika sätt att få ekonomin att gå ihop. För det är få författare som enbart kan leva på sitt författarskap.

Många författare har antingen ett ”vanligt” heltidsjobb eller andra sidoprojekt som föreläsningar med mera för att kunna överleva. Jag vet även att en del skriver noveller för tidningar.

Eftersom jag är journalist och älskar mitt yrke är det perfekt att kombinera bokskrivandet med olika frilansuppdrag. Bland annat kommer jag att hoppa in som webbredaktör på två olika magasin vid några tillfällen i höst. Ser verkligen fram emot det och det ska bli så kul eftersom båda magasinen ligger mig varmt om hjärtat.

I dag har varit en väldigt bra dag jobbmässigt då jag fått flera förfrågningar om jobb till hösten och även senare i vår när bebis är några månader. Det känns så kul att hösten rullar på i bästa anda och jag känner mig så peppad.

Här är mina 5 bästa tips för att få ekonomin att gå ihop 

  1. Frilansa för tidningar eller företag som behöver vassa skribenter

  2. Skriv och sälj noveller till olika tidningar

  3. Kontakta olika företag, föreningar och skolor för föreläsningar

  4. Jobba del- eller halvtid. I början av författarkarriären är det jättebra att ha en fast inkomst som rullar in varje månad. Det skapar trygghet och du får tid till att skriva på ditt manus också.

  5. Släpp inte allt för att skriva böcker om du inte är säker på att du klarar dig ekonomisk. Gå hellre ner i tid på ditt jobb för att inte bli stressad över ekonomin!

Har ni några bra tips för kämpande författare?

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page