top of page

Ibland måste det få vara mycket jobb utan att man har dåligt samvete

Soool och det gnistrar i snön här utanför köksfönstret. Tänk att vi bor mitt i Stockholm och har flera decimeter snö utanför huset. Härligt. Isabelle och jag har precis bakat scones och nu väntar vi på att de ska bli färdiga i ugnen. Varm choklad är också beställt, underbart!

Det är så skönt med helg, har verkligen längtat efter att få sova så länge jag vill och ha några lediga dagar framför mig. Eller lediga och lediga. Tyvärr måste jag arbeta de två närmsta helgerna, skulle gärna vilja att helgerna är helt lediga för återhämtning men det kommer när det har lugnat ner sig på jobbfronten. Jag kan i alla fall sitta i pyjamasbyxor och en collegetröja vid köksbordet och arbete i stället för att stressa som en galning till skola och förskola och sedan till jobbet för att komma hem dödstrött och med känslan av att bebis håller på att skjuta ut sig!

Nästa helg ska jag vara med på Värmlands bokmässa. Spännande och roligt men också lite fjärilar i magen över att stå och prata inför en massa folk, phu. Dagens plan är att hinna skriva en artikel (en kort en som borde ta max två timmar), förbereda tre andra artiklar (ta fram frågor och skicka intervjuförfrågningar) samt redigera några sidor av manuset. I morgon ska jag ägna mig helhjärtat åt manuset, det blir så nu. En intensiv period för att håll deadline för manuset. Och i vissa perioder får det vara okej. Man får bara jobba på och tänka att det är för en kort period. Inte ha dåligt samvete för att man inte hinner med så mycket som man borde hemma. Städa, tvätta, handla mat med mera. När manuset väl är inlämnat och den värsta jobbperioden över får fokus läggas på just det.

Till något helt annat. Skrev en rätt kul artikel för mama.nu i veckan. Om paniken alla föräldrar får när den första snön kommer, igenkänning? 🙂 Läs den här

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page