top of page

Inspirerande kvinnor och jobbmål under 2017

Lyssnar på en inspirerande podd som får mig att tänka ännu mer på mina mål och delmål under 2017.

I dag var första dagen utan P här hemma. Min första egna föräldralediga dag. Den har gått i lugnets tecken med en kort promenad till BVC, vila och bläddrande i tidningar. Nu däremot är det dags att jobba en stund innan läggdags.

Just nu har jag Framgångspodden i lurarna och lyssnar på Ebba von Sydow som pratar om sin resa. Riktigt inspirerande. Att läsa om (i det här fallet lyssna på) framgångsrika kvinnor som berättar om framgångar, utmaningar och sin resa är otroligt inspirerande. Det får mig att tänka igenom min egen resa och vart jag är på väg.

Har även läst en intressant artikel om Camilla Läckbergs författarresa som var otroligt spännande att ta del av. Hur hon från början gavs ut på ett mindre förlag, skaffade agent, blev utgiven på ett stort förlag som verkligen valde att satsa på henne, hennes eget engagemang och hårda arbete. Helt klart en läsvärd artikel.

Mina egna mål att sträva efter

Det viktigaste för mig just nu (när det gäller jobb) är att få klart mitt manus och låta förlagen läsa. Men det är inte bara manuset som ska skrivas färdigt utan jag vill även få klart ett kort synopsis till nästa bok.

Just nu har jag suttit med min plan för 2017. Vart jag vill komma med mitt författarskap, min blogg och journalistkarriär. Jag gillar att göra sådan här listor eftersom det får mig att fundera igenom min situation här och nu och vart jag vill nå härnäst. Det innebär att den här listan inte är statisk utan kan förändras allt eftersom.

Att se sig i backspegeln då och då kan vara nyttigt

En annan nyttig sak kan vara att fundera på vad man faktiskt har uppnått. I bland har man (jag) en tendens att bara se framåt och ”glömma” bort allt man faktiskt redan har gjort och vilka mål man redan har uppnått. Och ser man tillbaka inser man att man faktiskt har uppnått en hel del redan. Något som ger ett lyft.

Med det sagt ska jag ägna mig åt manuset en stund innan det är dags att sova.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page