top of page

Manuslämning – 3 tips för redigeringen

I dag och i morgon är det sista rycket med nya manuset. På lördag morgon ska min skrivcoach ha det i sin mailbox igen. Sedan hoppas jag att det kan skickas till min agent. Håll tummarna. Här är tre tips för att få ihop redigeringen (utöver de jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg):

  1. Kill your darlings Det är mycket som ska ändras fortfarande och jag skriver för fullt. En sak som verkligen är viktig är att våga stryka. Kill your darlings, helt enkelt. Allt jag stryker lägger jag i ett separat dokument. Det gör att jag kan använda vissa delar senare i boken eller eventuellt i andra böcker.

  2. Skippa sociala medier En annan sak är att skippa allt vad sociala medier heter under de här två dagarna. I bland lättare sagt än gjort. Men med kniven mot strupen måste man vara fokuserad. I dag ska jag bara lämna min skrivarstol när jag besöker barnmorskan i eftermiddag.

  3. Ladda med energi Ät ordentligt, sov ordentligt och ha något gott att äta på under tiden du skriver. Då är du laddad och orkar fokusera bättre än om du har sovit tre timmar och knappt ätit någon mat.

Dagens visdomsord 🙂 Ha en fin dag allihopa. Nu ska jag raca vidare med manuset, phu!

コメント


Utvalda inlägg

bottom of page