top of page

Maximilian 6 1/2 månad – det här händer just nu

Min lilla skrutt är ju nästan 7 månader. Okej, inte riktigt. Först den 9 augusti blir han 7 månader men eftersom så mycket har hänt den senaste tiden måste jag nog göra en liten lista. Det här händer nu:


  1. Han har fått två tänder. Pyttepyttesmå som knappt syns i underkäken. Det är mest liiiiite vitt och taggigt som skymtas. Vasst är det däremot och han älskar att gnaga på händer, leksaker och annat som finns tillgängligt.

  2. Han drar sig fram med armarna. Inte långt men får han syn på något ser han till att dra sig och sparka sig dit. Blir dock ganska frustrerad när han inte riktigt når fram alla gånger.

  3. Han sätter sig på alla fyra men därifrån förstår han inte riktigt hur han ska ta sig vidare så han står och gungar innan han ramlar ner på mage igen.

  4. Han kan härmas. Det vill säga göra vissa ljud och rörelser som jag gör. Och han tycker det är såååååå kul.

  5. Vi har bytt till sittvagn och vilken skillnad på humör när vi är ute och går. Att sitta upp och kunna kika på omgivningen uppskattas enormt mycket av den här lillskrutten.

  6. Jag försöker introducera lite mat men det går sådär. Det är ganska äckligt med lasagne, potatis och maj enligt Maximilian. Däremot smakar gröten mumma, likaså yoghurten och de goda fruktpuréerna.

  7. Han sitter själv några sekunder innan han trillar.

  8. Han pussas! Det vill säga när man gör pussljud så gapar han jättestort och trycker hela munnen mot en. Sötis ❤️

Utvalda inlägg

bottom of page