top of page

Morgon- eller kvällsmänniska. Vem är du? 

Jag har alltid sett mig själv som en kvällsmänniska. Aldrig haft problem att jobba till långt in på natten och haft extremt svårt att gå upp tidigt. Numera kan jag tycka att det är skönt att gå upp tidigt (i alla fall i bland)

En dag i veckan spelar jag tennis klockan 07.00 på morgonen. Det är extremt jobbigt att gå upp och komma iväg men när jag väl är på tennisbanan känns det jättebra.

Det finns flera fördelar med att träna före jobbet. Den största av dem är att man har gjort dagens träningspass och kan ägna sig åt annat på kvällen. Dessutom kommer kroppen igång ordentligt och för mig blir det en massa extra energi lagom till ett krävande arbetspass. Det negativa är att man är så trött på kvällen eftersom man har gått upp så tidigt 😉

Annars kan jag uppskatta att gå upp före alla andra, ta en kopp te, njuta av lugnet och bara vara för mig själv en stund. Just morgnar känns extra rogivande. Där vi bodde förut hade vi en liten dunge precis utanför fönstret och det var helt fantastiskt att vakna upp, känna solens första strålar och höra fågelkvitter i en annars tyst morgon.

Men sedan kan det vara underbart att ligga kvar i sängen en extra stund och bara njuta av värmen från täcket och den mjuka kudden. Sova en liten stund till och inte skynda sig upp.

Nu ska jag i alla fall iväg till jobbet för ett sista arbetspass innan helgen. Har mycket att beta av innan jag kan ta ledigt. Men sedan väntar några dagar med planering av manus, tågmuséet och annat smått och gott. Längtar!


morgon_unsplash2

Tidig morgon med morgondimma över ängen. Foto: Unsplash.com


morgon_stranden_unsplash2

Morgonpromenad på stranden. Även om det här inte är Båstad får bilden mig att längta tillbaka just dit. Foto: Unsplash.com


drasigisangen_unsplash1

Eller varför inte stanna kvar och dra sig i sängen ett litet tag till? Ser onekligen lockande ut. Foto: Unsplash.com

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page