top of page

Podd och 5 tips för att skriva en bok


Hej på er. Hoppas ni mår bra allihop. Är lite trött idag men har jobbat på med nya manuset större delen av dagen. Snart ska jag fortsätta med nästa skrivpass. Delar in skrivpassen i olika pass. Tycker det underlättar för att hålla energin uppe. I min och Caroline Säfstrands podd ”Feelgood med Jenny & Caroline” pratar vi (i senaste avsnittet som släpptes i söndags) om hur vi lägger upp vårt skrivande, om delmål och mål samt om signeringar som inte gick helt enligt plan och en massa annat. Det är så kul att göra podden med Caroline och jag är så glad att vi startade den i somras.

Jag befinner mig ju fortfarande i uppstartsfasen av manuset, det vill säga att jag skriver på första tredjedelen av manuset. Sakta börjar karaktärerna ta form och jag gillar historien mer och mer. Det tar tid att skriva en bok, lååååång tid, men det är så värt allt slit när man får boken i sin hand. Det är också min målbild just nu. Den färdiga boken! Jag läste en artikel med en författare för några år sedan och hon berättade att hon alltid såg omslaget och den färdiga boken framför sig när hon skrev. Det gjorde målet så mycket tydligare.

Här är 5 andra tips till alla som vill skriva en bok:

  1. Skriv på! Skriv regelbundet och avsätt tid för ditt skrivande.

  2. Ta ditt skrivande på allvar. Boka in det i kalendern som vilken aktivitet som helst.

  3. Läs mycket, i den genre du vill skriva i men även andra böcker.

  4. Planera ditt skrivande och sätt upp mål och delmål.

  5. Skriv även om det känns motigt, allt går att redigera sen.

Commentaires


Utvalda inlägg

bottom of page