top of page

Redigering pågår

Måndag och ny vecka. De närmsta veckorna är det mycket redigering av manuset som gäller (som jag redan berättat om :)) . Jag har skrivit tidigare om redigeringsprocessen, bland annat här. Men den här gången är det lite mindre grovjobb än tidigare.

Jag ska fortfarande slipa på själva handlingen och de olika karaktärerna. Och det kommer förmodligen även bli några nya kapitel och lite annat smått och gott. Så här ser den här redigeringsrundan ut ungefär:

1. Läsa igenom manuset från början till slut. Gå igenom min förläggares kommentarer samt addera till mina egna funderingar. Detta gör jag för att få en överblick över manuset, karaktärerna och handlingen. 2. Börja ändra. Jag tar ett spår i taget. Redigerar till exempel en karaktär som ska vara lite mer sympatisk, går då igenom karaktären där hen finns med i hela manuset innan jag ger mig i kast med nästa redigeringsåtgärd. Detta gör jag för att hålla ihop den röda tråden och inte bli splittrad i redigeringen. En sak i taget med andra ord. 3. Läsa igen. När jag ändrat allt som ska ändras i manuset går jag igenom hela berättelsen en gång till. Ändrar småfel som stavfel, upprepningar mm. Stämmer av att jag inte har missat något i storyn under alla ändringar med mera. 4. Skicka in. När allt är klart skickar jag in till min förläggare som går igenom hela manuset och kommer tillbaka med ny feedback.

Gillar redigeringsprocessen väldigt mycket. Att jobba med en text för att den ska bli ännu bättre. Så nu är det bara att sätta igång 🙂

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page