top of page

Så når du dina mål – 6 tips!

Att jobba hemma kräver disciplin. Extra mycket när man sitter i Spanien och poolen lockar. Men för att komma någonstans, oavsett om det handlar om att klara en utbildning, avancera på jobbet, skriva ett manus eller driva eget företag krävs disciplin.

Själv kör jag med mål, delmål och belöningar om jag har nått upp till vissa delmål. I min kalender står det dag för dag hur många sidor jag ska ha hunnit med. När jag har skrivit halva och hela manuset får jag en belöning. Nu missade jag mitt delmål eftersom jag arbetade extremt mycket på Bonnier förra veckan. Det betyder att jag har lite att ta igen den här veckan. För den 12/9 ska råmanuset vara klart!

Jag gillar att arbeta mot mål. Det gör att jag vet vad jag ska hinna med för att leverera i tid. Men det är också viktigt att inte ställa för höga krav på sig själv. För om man alltid har för höga mål och aldrig når dem tappar man lätt gnistan.

I min planering ligger just nu hur många sidor jag ska skriva per dag men jag ska även hinna med research och annat kring boken, blogg och frilansuppdrag. Dessutom vill jag ha tid för min familj. Kan inte skriva det nog så många gånger men för mig betyder familjen allt och jag vill verkligen känna att jag har tid och är närvarade.

Det blir inte alltid så. Jobb och andra saker kommer i vägen. Man är trött och slut och orkar inte särskilt mycket. Men när man är helt slut och verkligen inte orkar göra något extra kan det vara hur mysigt som helst att sätta på en film, krypa upp i soffan och titta tillsammans. Huvudsaken är att man är tillsammans och gör något ihop.

Här är 6 knep för att nå sina mål:

  1. Sätt upp mål

  2. Sätt upp delmål med belöningar

  3. Om du någon gång inte riktigt når det du ska, deppa inte utan gör ditt bästa för att komma ikapp

  4. Om du märker att du har satt för tajta och höga mål – gör om dem så att de blir realistiska

  5. Avsätt tid för att nå dina mål. Var beredd på att du kanske måste säga nej till den där fikan, bion eller festen. (själv tackar jag nej till poolen just nu innan jag har skrivit det jag bestämt mig för att skriva i dag)

  6. Prioritera. Vad är viktigast just nu, vad krävs av dig för att du ska nå dit du vill!


Så når du dina mål

Hur vi väljer att nå våra mål och vilka vägar vi tar bestämmer vi själva!


Comments


Utvalda inlägg

bottom of page