top of page

Söndagsmorgonen då bara jag är vaken!

Söndagsmorgon och bara jag är vaken. Det är knäpptyst i huset förutom barnens snusande och tangenterna som trycks ner allt eftersom jag skriver. Så skönt med en lugn och egen stund innan det blir stoj och stim här hemma.

Skev på nya manuset igår kväll. Det går mycket långsammare än det första manuset men det känns väldigt kul att se hur berättelsen växer fram. Längtar tills jag har min grundstory färdigt och kan börja redigera. Men än är det låååååångt kvar. Måste bland annat göra en massa research och bygga ut storyn ännu mer.

Visst är det skönt när man får en stund för sig själv? Anledningen till att jag är uppe före de andra (brukar väldigt sällan hända i vanliga fall) är att jag hade tvättat en massa i tvättstugan igår och glömt att ta upp det som hängde i torkskåpet. När jag kom på att jag hade torkad tvätt kvar var klockan ett och det kändes sådär att gå ner i tvättstugan mitt i natten. Det var bara att sätta väckarklockan på ringning och dra sig upp ur sängen. När jag kom ner till tvättstugan med håret spretande åt alla håll och ögon som knappt kunde se var det redan en granne där. Jag försökte gnugga ögonen för att åtminstone kunna se henne ordentligt och bad samtidigt om ursäkt miljoner gånger. Som tur var det inga sura miner så jag kunde rafsa ihop mina saker och gå upp igen. Men väl uppe kändes det rätt onödigt att gå och lägga sig igen. Så nu sitter jag här. I lugnet och bara njuter.

Nu ska jag läsa en bok och dricka dagens första kopp te innan resten av familjen vaknar till liv. Det blir en söndag med mycket städning och fix (och kanske lite manusarbete om jag har tur). Hoppas ni får en härlig söndag!


sondagsmorgonimars

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page