top of page

Tips på skrivtid

Nu, mer än någonsin behöver jag tips på hur man ger sig själv skrivtid. Eftersom jag arbetar heltid hela våren så blir skrivtiden knapp. Och jösses vad jag längtar efter att få skriva på manuset.

Så hur gör ni andra? Har ni tips och knep?

Mina tankar kring att skapa skrivtid. (har nog ett inlägg om att skapa sig tid från tidigare men det kan alltid vara bra med lite repetition :))

  1. Gå upp vansinnigt tidigt, släpa dig till jobbet och skriv innan kollegorna börjar droppa in på kontoret.

  2. Tvinga dig att vara uppe en timme extra när barnen äntligen har somnat, några timmar senare än vad det var tänkt, och skriv en timme eller två.

  3. Boka in en dejt med dig själv. Vägra gå hem, sitt kvar på jobbet, besök ett café eller en annan plats som ger dig skrivro. Gå inte hem förrän du känner att du har fått lite gjort.

  4. Vägra umgås med familjen på helgen och sitt hemma och skriv medan de andra hittar på en massa roliga och mysiga saker…. Öh … eller inte. Ta en förmiddag eller eftermiddag på helgen för att skriva. Resten av tiden hittar jag på en massa roligt och mysigt med familjen. Då blir det lite av allt.

Så vad säger ni? Har ni några bra tips att dela med er av? Hur gör ni? När skriver ni? Hur ofta?


bokskrivande

Planen är att mitt råmanus ska vara klart till sommaren. Sedan ska sommaren ägnas åt att göra kompletterande research innan boken ska vara klar innan september. Bild från flickr

תגובות


Utvalda inlägg

bottom of page