top of page

Vi går mot ljusare tider – 7 tips för att minska vintertrötthet


Det är en mörk tid vi lever i men förhoppningsvis kommer 2021 innebära ljusare tider. Bara en sådan liten sak som att vintersolståndet inträffar idag och att vi från och med i morgon får ljusare dagar känns hoppfullt. Tänk att det vänder nu och att vi får lite längre dagar för varje dag som går. Läste en artikel om hur viktigt dagsljuset är för vårt välmående. Själv är jag så glad över Sigge och att jag kommer ut på långa promenader varje dag. Under promenaderna brukar jag även få nya idéer och lösa olika trådar i mina manus. Ett superbra sätt att bota till exempel skrivkramp på 🙂

Tänkte dela med mig av lite tips för att få mer energi under vinterhalvåret:

  1. Ta en promenad i dagsljus. Ljuset påverkar oss mer än vad vi tror och många känner sig nedstämda och trötta under vinterhalvåret. Att vi kommer ut varje dag betyder mycket för hälsan.

  2. Träna! Träning ökar vårt välbefinnande och boostar vår energi. Själv har jag hittat flera roliga pass på webben (dansaerobic och pilates bla) som jag kör hemma. Så kul!

  3. Försök få till bra sovrutiner med regelbunden sömn. Undvik skärmar innan du ska sova, ha det svalt i sovrummet och försök få dina timmar sömn samt gå och lägg dig vid ungefär samma tidpunkt varje dag.

  4. Hitta på något roligt utan prestationskrav. I dessa tider är det inte helt enkelt men varför inte ta en promenad med en vän, göra en kreativ aktivitet eller något annat som får dig att må bra.

  5. Ät mat som får kroppen att må bra och som är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

  6. Om man inte har möjlighet att komma ut varje dag kan man använda sig av till exempel ljusterapi.

  7. Var snäll mot dig själv! Minska kraven och stressen och tillåt dig att bara vara ibland.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page