top of page

Början på något nytt

Norstedts 2021 (19 augusti)

Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag.

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga.

 

Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman.

 

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Honvet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till?

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.

början_på_något_nytt.png

Mitt hemliga liv

Norstedts 2020

När Moas farmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.

Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.

Mitt hemliga liv är en varm och fängslande berättelse om hemligheter som påverkar våra liv mer än vi inser.

mitt_hemliga_liv.png

Ett litet steg på vägen

Norstedts 2019

Stella trivs bra med sin lugna tillvaro på jobbet. Lugn är dock inget hon har på hemmaplan. Hon är ensamstående mamma, och sjuåriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.

När Joel, en managementkonsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella arbetar på ställs allt på ända. Stellas tjänst dras in och om hon inte vill bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i Norden.

Hennes första uppdrag blir att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden. Stellas första impuls är att tacka nej, men efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske är det här avbrottet de båda behöver?

Ett litet steg på vägen är en varm, charmig och höstmysig feelgoodroman som doftar av multnande löv, bär och termosar fyllda med te.

Ett_litet_steg_på_vägen.png

24 goda gärningar

Norstedts 2018

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det kan vara att gå vidare.

24_goda_gärningar.PNG

Med hälsning från Båstad

Norstedts 2018

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

med_hälsning_från_båstad.png

Drömstigen

Harper Collins Nordic 2016

Journalisten Rebecka har minst sagt många bollar i luften. Jobbet på tidningen tar all hennes tid och energi samtidigt som hennes familj pockar på uppmärksamhet. Sugen på karriär och samtidigt full av skuldkänslor känns det som att hon aldrig riktigt räcker till!

När en gammal barndomskärlek plötsligt dyker upp på jobbet och hennes man tröttnar på hennes ständiga svek hotas allt det hon har kämpat för. Samtidigt visar sig ett tips till tidningen ha större betydelse för hennes karriär än vad hon hade kunnat ana.

Drömstigen är en härlig feelgood-roman om kärlek, vänskap, förlust och att våga lyssna till sig själv.

Boken säljs inte längre

drömstigen_frilagd.png
drömstigen_frilagd.png

Böckerna är sålda till:

Sverige
Danmark
Norge
Finland
Tyskland
Lettland
Nordisk Film (24 goda gärningar)

Recensioner i urval

Om "Mitt hemliga liv"

”Jenny Fagerlund är otroligt bra på att skapa en mysig stämning och miljöer som man gärna vill träda in i på riktigt. Lättläst och enkelt, när jag väl har en av hennes böcker framför mig slukar jag de …”

- Mariestadstidningen

Om "24 goda gärningar"

"En riktigt bra julfeelgood ska blanda tomteröd spirande kärlek med skavande svärta. Precis som i historien om Emma ..."

Tara

Om "Ett litet steg på vägen"

”Feelgoodroman med höst och bär och tefyllda termosar.”

Land

Om "24 goda gärningar"

”Jenny Fagerlund skriver målande och väjer inte för äkta smärta, som man faktiskt tror på. Men det finns också gott om romantik och vänskap. En riktig pärla som jag kan tänka mig att återvända till fler jular.”

- Aftonbladet söndag

Om "Med hälsning från Båstad"

"En charmig roman som bjuder på sommarkänsla, familjehemligheter, kärlek och tennis i en härlig mix."

Amelia

Om "24 goda gärningar"

”Och som läsare får du en riktigt mysig bok där en gärning om dagen blir nästan lika spännande som lucköppning.”

Blekinge Läns tidning

Om "24 goda gärningar"

"En varm feelgood i ordets rätta bemärkelse som en film av Nora Ephron."

- Damernas värld

Om "Med hälsning från Båstad"

”Sommarens hängmattebok.”

Veckorevyn

bottom of page