top of page

Jag har alltid slukat böcker och älskat att skriva men att jag skulle bli författare var inget jag drömde om som liten. I stället var det drömmen om att arbeta som veterinär som fick mig att söka in till Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Helt fel val!

De ämnen jag verkligen gillade var svenska, psykologi, gympa och allt annat som inte hade med matte, teknik eller fysik att göra. Så vad gjorde jag? Gick klart skolan, fick hyfsade betyg, velade några år och kom sedan på att det var skrivandet jag skulle satsa på. Det var ju det jag var bäst på, och det var det jag älskade. Att läsa, skriva och hitta på berättelser. 

I dag, x antal år senare har jag en fil.kand i Journalistik med multimedia. Jag har arbetat för tidningar som Vi i villa, Tara, mama, Sköna Hem, Lantliv, amelia, Topphälsa och Allt om Mat. Jag har även arbetat som reporter på Dagens Industri (DI-Weekend) samt varit redaktör för en branschtidning.

Maj 2016 debuterade jag med boken Drömstigen som jag vann Harper Collins Nordics författartävling med. Sommaren 2017 skrev jag på ett tvåboksavtal med Norstedts förlag och har sedan dess gett ut ytterligare sju relationsromaner samt en faktabok. Mina böcker är sålda till flertalet länder och Nordisk film har köpt optionsrättigheterna till en av mina julromaner, 24 goda gärningar.

Idag arbetar jag heltid som författare, föreläsare och skrivcoach. Jag besöker ofta bokhandlare, bibliotek och olika event runt om i landet samt håller skrivkurser på Skrivarakademin i Stockholm.

På min blogg delar jag med mig av mina tankar och funderingar kring skrivande, berättar om min väg till utgivning, författarskap men också om livet i stort och min vardag.

Hoppas du vill hänga med!

0325.jpeg

"Jag lever verkligen min dröm och jag hoppas få fortsätta göra det i många år framöver"

Kort om Jenny

Familj: Man, fyra barn och två hundar 

Gör: Författare & journalist
Genre: Relationsromaner – feelgood 
Bor: Stockholm
Intressen: Skriva, ridning, tennis, resor

Kontakt

Kontakta Jenny direkt:
jenny.r.fagerlund(@)gmail.com


Föreläsningar:
Läs mer hos Författarcentrum Öst

Utgivna böcker

Drömstigen (2016)
Med hälsning från Båstad (2018)
24 goda gärningar (2018)
Ett litet steg på vägen (2019)
Mitt hemliga liv (2020)
Början på något nytt (augusti 2021)

Skriv feelgood (2022) faktabok 

Den sista adventskalendern (2022)

Medan livet pågår (2023)

En hemlighet för mycket (2024)

bottom of page