I dag träffade jag två supertrevliga författare, Marie Sammeli och Britt Peruzzi på Broms i Stockholm. Vi åt långfrukost och pratade om författarskap, skrivande och en massa annat. Bland annat berättade Marie om sitt liv i Sydafrika dit hon flyttade med familjen för flera år sedan.


Jag besökte Sydafrika för drygt tjugo år sedan och jag skulle så gärna vilja resa tillbaka dit någon gång. Det är ett fantastiskt land med så mycket att se och uppleva. Att få höra Marie berätta om Sydafrika var superintressant och jag blev ännu mer sugen på att resa dit igen. Och flytta utomlands med familjen ;)


Vi pratade även om Britts nya bok, Ensam ö, som hon släppte nyligen. Den ingår i Rivieran-serien och jag är så sugen på att läsa boken. Tror det är en bok som är precis i min smak.


Är så glad att Britt bjöd in till lunchen och för en så fin och härlig förmiddag. Det här borde man definitivt göra oftare.
Var ska jag börja? Gårdagens besök på Disneyland i Paris var ... varmt, mycket folk, enorma köer till precis allt, dyrt och faktiskt ganska jobbigt. Men det var också väldigt kul att se de olika världarna, påminnas om disneyfavoriter och åka åk-attraktionerna.

Star wars och även Adventure Isle var de världar som våra barn blev mest förtjusta i. När vi gick runt slog det mig vilket enormt arbete som ligger bakom dessa världar, det var grottor, enorma piratskepp, ångbåt (som man kunde åka med), Grand Canyon, prinsess-slott. Vi besökte Alice i Underlandet, Pirates of the Caribbean, Törnrosas slott, gick förbi ett spökhus (som vi av någon anledning missade att gå in i), vinkade till Musse Pigg mm.Favoriten var Hollywood Tower, och den hade barnen gärna åkt fler gånger men vi kom lite försent och de stängde attraktionen strax efter att vi hade åkt den första gången.

Jag tror vi var där nästan tio timmar men då tog vi det väldigt lugnt, tog långa pauser och svalkade oss i skuggan. För det var varmt, nästan olidligt varmt mitt på dagen då det var runt 34 grader. Det var nog värmen och att det var så extremt packat med folk som gjorde att jag tyckte att det inte var riktigt så bra som jag hade hoppats att det skulle vara.


Gissar att det är roligare om man är där tidigare på säsongen då det är mindre folk och svalare väder. Hur som helst, det är kul att ha varit där med barnen och bjuder på lite fler bilder från dagen:
Sista dagen i Amsterdam stannade vi på hotellet en stund på förmiddagen. Barnen ville bada i poolen och jag passade på att jobba med manuset. När vi checkat ut hittade vi ett supermysig café som serverade pannkakor, club sandwich och sallader. Bästa stället hittills enligt barnen och vi stannade länge och beställde även in enorma tårtbitar.

Planen för dagen var att besöka Anne Franks museum men när vi kom fram till museet, efter en lång och ganska vindlande promenad, visade det sig att det var fullbokat ända fram till juli. Man måste med andra ord vara ute i god tid för att ha en chans att besöka museet.

Har pratat om Anne Frank med barnen och de var väldigt engagerade och ville veta mer. Både Alex och Isabelle vill läsa Anne Franks dagbok så den kommer jag att köpa när vi kommer hem.

Sista dagen såg vi ännu mer av Amsterdam och det är verkligen en underbar stad. Så pittoresk med fullsatta caféer längs gator och kanaler. Blommor och träd överallt och ett myller av människor.
I Amsterdam tar de flesta sig fram till fots eller cykel och flera gånger fick vi hoppa åt sidan för att inte bli påkörda av en cykel (vårt fel). Till skillnad från Sverige har nästan ingen cykelhjälm och det stod cyklar parkerade överallt. Flera av dem var även dekorerade med blommor.Vid fyra var det dags att bege sig till tågstationen för att ta tåget till Paris. Tåget tar bara några timmar mellan Paris och Amsterdam och är ett perfekt sätt att resa på. När vi kom till stationen fick vi reda på att vårt tåg var inställt – lite panik – men efter ett tag blev vi informerade om att alla skulle åka med tåget som gick mot Paris en timme senare.


Var lite nervös ett tag då jag var ensam med fyra barn, perrongen var full av folk och sittplatserna inte längre gällde (snarare djungelns lag). Sa till Isabelle och Ville att de skulle skynda på tåget och ta platser till alla medan jag och Alex tog väskorna och hade koll på Max. Det var verkligen full kalabalik på perrongen och när tåget kom och vi väl var på plats (vi fick platser allihop) så visade det sig att vi hamnat i första klass. Vågade inte flytta på oss eftersom jag gissade att vi skulle få stå om vi försökte leta reda på en andraklassvagn. Som tur var kom Patrik på samma tåg som oss ( i och med alla förseningar slog de ihop flera tåg och Patrik kunde hoppa på efter några stationer) och vi kunde även sitta kvar. Det blev en oväntat trevlig resa till Paris :)


Jenny_Fagerlund_augusti2021-21.jpg

Kul att du hittat hit!

På min blogg delar jag med mig av mina tankar och funderingar kring skrivande, berättar om min väg till utgivning, författarskap men också om livet i stort och min vardag.

Utvalda inlägg