top of page

Allt kan hända i sagornas värld

När vi läste en bok häromkvällen sa Ville plötsligt ”Så där kan man inte göra på riktigt”.

”Men det är det som är så fantastiskt”, svarade jag och fortsatte; ”I sagornas värld kan man göra precis vad man vill, det finns magi, underbara världar och allt möjligt man kan tänka sig”.


Photo by Taylor Leopold on Unsplash


För visst är det härligt. Att en bok kan ta dig med på en resa, precis vart som helst. Till fantastiska världar med magi och spännande karaktärer. Du kan följa med till ett hus på landet där dina huvudkaraktärer dricker te och äter nygräddade scones, följa med dem på vandring i amazonas eller vara med dem när de får magiska krafter.

Du kan känna pirret i magen när de blir kära, bli rädd när det händer något otäckt, våndas när det inte går som det är tänkt, skratta när de gör något roligt, gråta när de går igenom något jobbigt eller kanske till och med gråta när någon gör något fint (något jag alltid gör :))

Det finns så mycket att uppleva och vara med om i böckernas värld. Att läsa en bok, försvinna in i en annan värld för några timmar, är bland det bästa som finns. För i sagornas värld är allt möjligt. Precis allt!

Utvalda inlägg

bottom of page