top of page

Det blir en … – så tog vi reda på könet


bebis_pojke_flicka

Tänk vad spännande det är att ta reda på om det är en liten pojke eller flicka man väntar när man är gravid. Vi fick ju veta för några veckor sedan vem som ligger och buffar i min mage, men nu tänkte jag även dela det med er.

När vi var på ultraljudet valde vi att göra en speciell grej, som jag läst om hos en annan bloggare. Vi frågade om barnmorskan kunde skriva vad det var för kön på en lapp och lägga i ett kuvert utan att berätta för oss vad det var. Sedan gick vi till Tösses bageri och bad dem baka en tårta. På utsidan skulle tårtan vara vit och om det stod att det var en pojke på lappen skulle innehållet vara blått och om det var en flicka skulle det vara rosa.

Sagt och gjort. Hade en extra lapp med mig hem från barnmorskan som extra kontroll. Gissa om jag var sugen på att riva upp kuvertet och tjuvkika. Men jag höll mig och klockan 15 kunde vi hämta tårtan. Sedan var det ytterligare väntan innan Patrik kom hem från jobbet. Men till slut kunde hela familjen duka upp för fika.

Det var lite speciellt att hela familjen blev involverad och jag tror att barnen uppskattade vår lilla cermoni. Jag fick äran att skära upp tårtan och jag hann knappt sätta tårtspaden i tårtan innan Patrik utbrast ”Det blir en pojke!”

Så det är en liten kille som buffar runt i magen om dagarna. Som vi längtar efter att träffa honom. Namn vet vi inte än men det är ju lång tid kvar 🙂 Hade räknat lite fel på vilken vecka jag är i. Min barnmorska rättade mig när jag var där på besök och helt plötsligt var jag bara i vecka 25 fast jag trodde det var vecka 26. Det händer nog bara med 4:an 😉

Nu är det dags att redigera manus. Ligger lite efter och har en hel del att ta igen. <3


tarta_pojke_flicka1

Vi pimpade tårtan lite innan det var dags att fikabla_tarta

En väldigt blå tårta 🙂


Kommentare


Utvalda inlägg

bottom of page