top of page

Våga vägra mobil ibland!

Jag använder min mobil ganska mycket. Mest för att läsa nyheter, ta bilder, prata och såklart till sociala medier. I bland kommer jag på mig själv med att sträcka mig efter mobilen trots att jag precis, alldeles nyligen, scrollat igenom en massa sajter. Något som inte känns helt bra.

Mobilen blir nästan som ett beroende för många. Och ärligt talat finns det så mycket roligare saker att göra än att sitta med mobilen framför näsan stup i kvarten. Jag läste ett jättebra blogginlägg om mobiler och hur stor plats de tar i våra liv. Håller verkligen med Åsa Nyvall som bloggar på Topphälsa. 

För visst är det roligare att umgås över en frukost, brunch, lunch, middag utan att hälften i sällskapet sitter böjda över sina mobiler. Eller att umgås mer hemma med mannen och barnen och inte ha behov av att hela tiden kika på vännernas senaste statusuppdateringar. Nu lägger jag i från mig min telefon väldigt mycket. Många gånger får jag springa runt och leta efter den när jag ska gå ut eftersom jag lagt den på något ”bra” ställe. Men det kanske är ett sundhetstecken. Att mobilen inte tar över ens liv.

Det är ju så himla mysigt att umgås tillsammans i stället för att någon sitter med mobilen, någon framför datorn och någon framför tv:n. I kväll har jag och barnen spelat spel, fikat och umgåtts. Vi har småpratat en massa om allt möjligt medan vi spelat. Just nu är favoriten Sopspelet. Ett spel som går ut på att man ska återvinna sina sopor. Pedagogiskt och rätt enkelt att spela. Passar stora som små och barnen älskar det.

Efter att barnen gick och la sig har jag suttit uppkrupen i vår nya soffa med lite tidningar om mat, bakning och inredning. Är så sugen på att pyssla en massa. Jag och Isabelle har pratat om att göra egna ljuslyktor, baka kanelbullar med olika fyllning och skapa bokstavslampor. Även om vi inte kan göra allt på en gång så kan vi göra en del. I morgon blir det kanelbak inför kanelbullens dag. Gissar att hela ligan vill vara med och smaksätta vetedegen. Uppdaterar er om resultatet i morgon 🙂

Här är 3 saker jag tänker införa för ett mer mobilfritt liv

  1. Lägga ifrån mig mobilen när jag kommer hem från jobbet/slutar arbeta för dagen för att kunna ägna mig helhjärtat åt familjen.

  2. Låta mobilen ligga kvar i väskan när jag är ute med vänner eller familjen. Om jag inte ska ta kort med den förstås.

  3. Fundera över hur mycket av min tid som sociala medier och surfande tar. (Det är nog många minutrar som kan läggas på annat.)

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page