top of page

5 tips på hur du blir mer effektivMåndag och fullt ös igen. Har betat av mejl, svarat på förfrågningar och spelat in en film till mitt norska förlag. Det är mycket på gång just nu. Nytt manus ska skrivas, faktabok redigeras, podd spelas in, kurs hållas, förfrågningar besvaras och mycket mer. Det gäller att ha tungan rätt i mun.


Hade även ett intressant möte under förmiddagen. Vi diskuterade en del nya idéer och jag är så pepp på att genomföra några av dem. Just nu är det dock prio på skrivandet så de får vänta till lite senare. Just prioritering tror jag är oerhört viktigt. Att fokusera på en sak i taget och inte springa åt alla håll samtidigt. Läste några intressanta artiklar om att prioritera och att få en mer effektiv dag. Här är några tips jag fick med mig, vissa saker gör jag redan, andra fick mig att tänka till :)


5 tips på hur du blir mer effektiv på jobbet (och hemma)

  1. Skriv ner allt du behöver göra, i arbetet och privat. Prioritera uppgifterna efter hur viktiga de är. Uppdatera listan allt eftersom. Nya saker kanske kommer till och andra kan strykas eller ändra prioritet.

  2. Var realistisk! Hur mycket tid tror du en uppgift kommer att ta? Är det realistiskt? Många gånger är det lätt att tro att man ska hinna med maaaaassor av saker medan det mer rimliga kanske är hälften av det man har tänkt. Gissa om jag har fått tänka om en eller två gånger när jag gör mina planeringar och fått flytta på flera saker för att det inte är rimligt att jag ska hinna med allt under en dag.

  3. Gör en sak i taget. Att ha många bollar i luften är helt klart ute – du kommer förmodligen hinna mycket mer om du fokuserar på en sak i taget i stället för om du hattar hit och dit.

  4. Undvik distraktioner. Läs mejlen vissa tider under dagen. Du behöver inte vara konstant uppkopplad. Lägg även undan mobilen om du ska fokusera på en viktig arbetsuppgift som kräver din fulla uppmärksamhet.

  5. Se till att du får tid till bara dig under dagen. Kan du ta en kopp te eller kaffe i solen, gå en promenad, läsa en bok eller göra något annat som är bara för dig och som får dig att koppla av? Superviktigt om man har en hektisk vardag.

Opmerkingen


Utvalda inlägg

bottom of page