top of page

Att lämna in manuset

Igår lämnade jag in halva manuset till min förläggare. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Något som jag tror att många kan känna igen sig i. 

För första gången ska mitt nya manus läsas av någon annan. Det jag skrivit på och kämpat med i flera veckor. Jag fick en fråga på Instagram om hur lång tid det tar för mig att skriva ett manus, och det är väldigt olika men att skriva ett råmanus tar oftast några månader.

Förutom att skrivandet tar tid är det mycket runtomkring som planering, research och att klura på alla trådar, karaktärsutvecklingar med mera.

Nu har jag tre veckor på mig att färdigställa råmanuset. Det innebär att det allra första utkastet ska bli klart. Då läser min förläggare en gång till, kommer med synpunkter och jag arbetar om manuset. Ofta arbetar jag då ännu mer med den dramatiska kurvan, fördjupar karaktärer, stryker och lägger till.

Jag tycker väldigt mycket om den här berättelsen men jag vet också att det är en lång väg kvar innan den är helt klar. Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att få feedback på det jag skrivit hittills.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page