top of page

Att skriva ett synopsis

Vi är på plats och under gårdagen hann vi utforska många miljöer till min kommande bok. I dag blir det ännu fler miljöer att besöka.

Det ska bli så roligt att ta tag i min nya bok. Just nu är det fullt fokus på synopsis och för mig är det viktigt att göra ett ordentligt grundarbete. Det underlättar när det är dags att skriva manuset. Förutom miljöbeskrivningar behöver jag intervjua olika personer som har kunskaper om det jag tänker skriva om. Dessa intervjuer gör jag förmodligen löpande under arbetets gång. När synopsis är klart ska det skickas till förlaget och förhoppningsvis bli godkänt av dem.

Ungefär så här kommer mitt synopsis se ut. Kanske inte i just den här ordningen men dessa saker måste vara med.

  1. Handlingen i korthet

  2. Vad är hooken, vad griper tag i läsaren och får dem att stanna kvar

  3. Vilka karaktärer är med i handlingen – deras syfte och mål

  4. Viktiga vändpunkter början – mitten – slut

  5. Miljö och tid

  6. Bakgrundsinfo

Bjuder på lite bilder från gårdagen:


promenad_bastad_oktober_2015

På väg ner mot havet.


hamnen_bastad_oktober_2015

Hamnen. Igår var vi ensamma här nere. Om somrarna är det fullt av folk som sitter på uteserveringarna, fiskar krabbor och njuter av livet från sina båtar.


bastad_havet_oktober2015

Trots att man inte får för mamma är det kul att klättra bland stenarna …


bokhandlaregarden_okt_2015

Här inne gömmer sig en fantastisk innergård som kommer ha en central roll i en av mina böcker.

コメント


Utvalda inlägg

bottom of page