top of page

En dramatisk början – i dag firar han åtta år!

För åtta år sedan låg jag på Danderyds sjukhus. Hela natten hade du kämpat för att komma ut men det gick bara inte.

Tänk att man kan minnas en dag för åtta år sedan så klart. Men det var då min äldsta son Alex föddes. En dramatisk förlossning som lyckligtvis slutade bra. Problemet när Alex skulle komma till världen var att han fastnade. Trots att en sjukvårdare försökte lägga sig på min mage för att hjälpa krystvärkarna, trots att två olika läkare försökte dra med sugklocka gick det bara inte. Jag minns hur läkarna till slut gav upp, hur dina värden gick ner och hur någon tryckte på en larmknapp. Ja, larmknappen minns jag inte, men Patrik har berättat.

Jag minns däremot hur läkarna skyndar genom korridorerna till ett operationsrum. Hur de drar min brits mellan sig, nästan som på film, medan de rusar genom sterila korridorer. Och jag minns när jag ser dig för första gången och hur en sköterska snabbt skyndar förbi mig med en liten bebis i famnen. Hon säger att det är en pojke men backar när jag sträcker ut handen för att vidröra dig. Min hand når inte fram och hon skyndar iväg. Sedan spyr jag. Vrider på huvudet och spyr eftersom jag fortfarande ligger på operationsbordet och inte kan röra mig. Hör hur någon frågar varför jag har fått mat innan jag försvinner iväg.

En stund eller några timmar senare, jag vet inte hur lång tid som går, vaknar jag upp på uppvaket. Ensam, utan att veta om min son lever eller inte, utan att veta vad som har hänt. En sköterska kommer fram. Hon vet inte hur det har gått. Har inga svar att ge och mina tårar börjar rinna. Jag får låna en telefon. Ringer mamma och gråter. Lägger på och till slut kommer en sköterska och säger att min son mår bra. Att allt är bra, min son lever och mår bra men han ligger med sin pappa för observation innan de kan komma till mig.

När min lilla bebis äntligen kommer till mig finns ingenting annat. Det är bara han. Trots en dramatisk början är jag så glad och tacksam över att allt gick bra. Att vi i dag kan fira min fina killes åttaårs dag. Att vi har fått åtta fantastiska år tillsammans och har många fler födelsedagar att fira. Stort grattis på födelsedagen världens finaste och underbaraste åttaåring!!


alex_nyfodd

alexander_nyfodd

alexander2

alexander1

alex_londin

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page