top of page

Idéer som föds en tidig morgon!


Tänk att få vakna upp en tidig sommarmorgon. Gå ut och andas tystnaden och lugnet. Nu blir min huslängtan ännu starkare...

Tänk att få vakna upp en tidig sommarmorgon. Gå ut och andas tystnaden och lugnet. Nu blir min huslängtan ännu starkare…


Klockan har slagit fem och jag har varit vaken sedan halv fyra. Vet inte om det var bebisens vilda krumbuktande eller drömmen jag hade som väckte mig.

Hur som helst sitter jag i soffan, skriver på bloggen , dricker te och har precis ätit några smörgåsar. Mår lite illa, eller ganska mycket illa faktiskt. Har gjort det sedan i går och känner mig även frusen. Hoppas att det inte är någon sjukdom som är på G.

Fick en jättebra idé för en stund sedan och har suttit och funderat på om det kan vara något för mig. Många bra idéer kommer ju om natten. Undrar varför det är så? Igår gjorde jag en mindmap för att bena ut vad jag ska satsa på och hur jag ska göra för att nå mina mål. Vad är min grundstomme och hur kan jag utgå från den? Det var riktigt bra att göra mindmapen. Få en tydligare bild.

I dag tror jag att jag ska bena ut lite mer kring mina mål. Jag gör ju det emellanåt men det är alltid bra att kika på listan och eventuellt revidera den. Jag har så mycket saker jag vill hinna med och göra, både karriärmässigt men också på det personliga planet. Att göra en lista med mål och även skriva ungefärliga tidsplaner gör att jag har något att arbeta mot och sträva efter.

Närmsta målet just nu är i alla fall att få klart redigeringen av manuset. Det kräver sin tid och just nu är det stora förändringar som är lite kluriga att ta itu med. Är ändå väldigt nöjd med gårdagens manusjobb. Känner att jag lyckades bena ut en viktig del vilket känns skönt.

Undrar om jag ska försöka sova en timme innan resten av familjen vaknar till liv eller så får jag vila under dagen. På ett sätt är det nästan lite härligt att vara uppe så här tidigt. Huset är knäpptyst, det finns inga distraktioner och jag får tid att bara vara, andas och reflektera.

Hoppas ni alla får en härlig tisdag. Själv ska jag arbeta med manuset hela dagen. Med en paus för intervju till en frilansartikel.

Utvalda inlägg

bottom of page