top of page

Inledningen på manuset – så viktigt att det blir bra

Fredag och i morgon åker Patrik och de stora barnen hem från Spanien. Själv stannar jag kvar några dagar extra med Maximilian och Sigge och håller som bäst på att slutföra inledningen på mitt nya manus. 

Det känns fint att ha fått några dagars ljus och sol. Just i januari tycker jag att man är i behov av det extra mycket. I alla fall jag. Det blir som en boost för att klara de sista mörka och kalla månaderna innan våren kommer. 

I februari har vi en skidresa att se fram emot. Att åka till fjällen är så annorlunda mot vintern i Stockholm. Där är det en helt annan kyla (inte så där rått som det kan vara i Stockholm) och all snö gör att man blir glad. 

Jag är nästan klar med inledningen av det nya manuset. Med inledningen menar jag de första 30-50 sidorna där berättelsen startar. Karaktärer presenteras, man får en känsla för vilka de är och vilka utmaningar de brottas med och står inför, miljön är presenterad och förhoppningsvis har man lyckats fånga läsaren så att hen vill veta mer och läsa vidare. 

Efter att jag har skrivit klart inledningen, första utkastet av det, är planen att gå igenom allt en gång till innan jag går vidare med manuset. Som jag redan har skrivit brukar jag arbeta massor med inledningen så även om jag arbetar om den en gång kommer den vara långt ifrån klar utan sen väntar flera redigeringsrundor med förläggare och redaktör. 

Hur som helst vill jag bli klar med den här delen i helgen. På måndag är tanken att fortsätta skriva på manuset och den resa min huvudkaraktär ska göra. Ska även kontakta lite personer för research. 

Hoppas ni får en härlig fredag allihopa! 

Här bjuder jag på lite bilder från gårdagens utflykt till Calpe. 

Sigge strosar på stranden vid Calpeklippan.

Sigge och Alex vid stranden. Alex plockar stenar att kasta i vattnet.

Utvalda inlägg

bottom of page