top of page

Mitt första framträdande som författare

Vilken helg jag har haft på Författarkliniken. Förutom att lyssna på superproffsiga författare, agenter och förläggare har jag själv blivit intervjuad på scen inför cirka 200 personer.

Jag ska inte ljuga och säga att jag inte var nervös. Patrik, min man, frågade vem jag pratade med när jag gick runt och mumlade svaren på potentiella frågor här hemma. Men väl på plats kändes det superbra och kul att få berätta om min skrivprocess, Drömstigen och Harper Collins författartävling. AC Collin som intervjuade mig var dessutom superbra och jag ser fram emot att fortsätta berätta om mig och mitt skrivande för fler i framtiden.

När man är på sådana här events är det alltid roligt att få tips och höra hur andra har gjort. Därför vill jag dela med mig av några egna tips som jag själv tycker är bra. Håll till godo!

1) Ta ditt skrivande på allvar. Tro på dig själv!

2) Boka in tid för ditt skrivande i kalendern på samma sätt som du bokar in tid för ett möte eller en träff med en vän.

3) Skriv om det du själv tycker om att läsa. Om du bara läser feelgood kanske det inte är en deckare du ska satsa på.

4) Ta hjälp av ett proffs. Efter ett tag är det lätt att bli blind på sin egen text och en lektör kan ge feedback och konstruktiv kritik som ger ditt manus det där lilla extra.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page