top of page

Redigering av manus – inledningen otroligt viktig

Den här veckan har redigeringen av manuset kört igång ordentligt. Även om jag inte fått den sista feedbacken från min skrivcoach så har jag, som jag nämnt tidigare, börjat skriva om inledningen av manuset.


redigera manus

Foto: Unsplash.com


Inledningen av en bok är otroligt viktig. Det är här huvudkaraktären/huvudkaraktärerna och en konflikt/vad som står på spel presenteras. Det ska vara en spännande och lockande inledning som drar in läsaren i handlingen och får dem att känna att de vill läsa mer.

Inledningen kräver därför enormt mycket jobb. Har du inget som driver på berättelsen är det svårt att fånga läsarens intresse och hålla det kvar. Ett driv som är viktigt att bibehålla genom hela boken.

Den här veckan ska jag därför lägga extra mycket energi på de första fyrtio sidorna. I går arbetade jag igenom prologen och i dag ska de första tre scenerna få en genomgång. Jag som älskar listor har gjort en tydlig plan på hur veckan ska se ut för att jag ska gå i mål i tid.

Det har ju gått rätt lång tid sedan jag lämnade ifrån mig manuset och jag tror att den här pausen var välbehövlig. Det har gjort att jag ser på texten med nya ögon och även har hunnit fundera igenom handlingen och vilka förbättringar som skulle behöva göras.

Så fokus just nu är inledning, introduktion och arbeta igenom konflikten/det som står på spel. Med andra ord är det bara att köra på för att bli klar i tid. Håll tummarna för att det blir så bra som jag hoppas att det ska bli.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page