top of page

Regn och rusk på semestern – 10 saker att hitta på

Hela förmiddagen öste regnet ner här i Båstad. Sommaren visar sig verkligen inte från sin bästa sida. Men det finns ganska mycket att hitta på under semestern ändå.


Vi satt inne hela förmiddagen – skippade mao cykelturen ner till stan och skrev hemma i stället. Under eftermiddagen lättade vädret upp så jag och Isa gick ut och promenerade i en och en halv timme. Trots att solen lyste med sin frånvaro var det otroligt härligt att komma ut i skogen och promenera längs stranden.

Det var extremt lågvatten och inte alls lockande för ett bad. Mycket tång och dyigt men så underbart att bara promenera. Känns lugnet vid havet och andas. Havet och stranden är verkligen en plats för reflektion och andrum. Något som jag – och säkert många av oss – behöver då och då.

Eftersom vädret har varit allt annat än bra i dag var det nästan inga människor vid stranden vilket var ännu bättre. När vi kom hem fick vi besök av några vänner så det blev en timmes promenad till innan vi gick hem och grillade och hängde hemma hos oss.

I morgon måste jag skriva lite till på manuset. Storyn växer sakta fram och jag älskar redan min nya huvudkaraktär. Åh, vad jag längtar efter att allt jobb rullar igång ordentligt till hösten. Jag kommer fortfarande vara hemma med Max men kombinera det med skriv- och frilansjobb. En perfekt kombo helt enkelt.

Det kommer tyvärr inte bli någon resa ner i Europa just nu. Av olika anledningar. Lite tråkigt men vi planerar att åka ner till Spanien en vecka i höst i stället. Dessutom funderar jag och Isabelle på att göra en tjejresa till London. Något jag verkligen skulle tycka vore kul.

Och jag är vääääääldigt sugen på en spa-helg/dag någonstans. Just nu skulle jag ge ganska mycket för en massage. Behövs när man sitter böjd över datorn flera timmar varje dag i en lite halvtaskig position ? Ha ha, ni märker hur mycket planer jag har. Det blir lätt så när man är iväg och tar det lugnt och hinner reflektera och fundera på allt och lite till. ❤️

10 saker att göra på semestern en regnig och grå dag

  1. Ta en promenad – dra på dig regnkläder och gummistövlar eller vänta tills det blir uppehåll. När det regnar upplevs alla färger i naturen som extra starka och det doftar ljuvligt av gräs, skog, blommor, hav och tång.

  2. Tänd en brasa eller några ljus. Koka en kopp rykande hett te och sjunk ner i soffan och läs en bra bok.

  3. Läs roliga böcker med barnen. Ett hett tips är att hitta på egna berättelser. Vad är inte bättre än lite spökhistorier när det är regn och rusk ute.

  4. Titta på en film, ta fram en skål med popcorn och/eller godis och njuuut.

  5. Besök ett museum eller liknande.

  6. Besök en simhall.

  7. Gör picknick som serveras på en filt på vardagsrumsgolvet.

  8. Bjud hem massor av vänner, laga mat och umgås.

  9. Spela spel tillsammans.

  10. Unna dig en dag på ett spa – åh, det skulle jag verkligen vilja göra just nu 🙂

Här kommer bilder från dagens promenader ?







コメント


Utvalda inlägg

bottom of page