top of page

Research inför skrivande

Jag är inne i en fas då jag behöver göra en hel del research. Det är ett måste för att mitt nästa manus ska bli bra. Därför är jag på jakt efter rätt personer att intervjua.

Jag har fått tag på några personer men kommer behöva fler att prata med. Folk som rör sig i den värld jag planerar att skriva om. I mitt arbete som journalist är det ett måste att göra ordentlig research innan en intervju. Det handlar om att vara påläst för att kunna ställa de rätta frågorna och därmed skriva en bra artikel.

I bland är det tajt deadline och man får helt enkelt göra den research man hinner med. Som när jag skulle intervjua en känd och etablerad författare. Författarens senaste bok fick jag tillgång till på eftermiddagen, dagen innan vi skulle ses. Förutom att jag skulle gå igenom vad som skrivits om författaren tidigare skulle jag hinna läsa boken. Jag hann läsa lite mer än halva, en för övrigt mycket spännande och bra bok, och sedan var intervjun på morgonen dagen efter. Allt gick bra tillslut och det blev ett trevligt möte.

Nu däremot har jag mycket tid till intervjuer och research. Jag har ingen tajt deadline att rätta mig efter utan kan grotta ner mig ordentligt i ämnet jag vill skriva om. Därför kommer veckan innebära många mejl och samtal till potentiella intervjupersoner som kan svara på mina researchfrågor. Jag har även andra jobb och saker som ska hinnas med så laddar för fullt inför veckan 🙂

I morgon ska jag försöka vara lite mer aktiv med kameran och ta lite bilder. Den som väntar på något gott…

Commentaires


Utvalda inlägg

bottom of page