top of page

Så skaffar du dig tid till att skriva och så behåller du fokus!

Jag börjar känna mig stressad. Nästa vecka börjar jobb och en massa annat. Därför måste jag få så mycket som möjligt gjort den här veckan. Dessutom måste jag hitta en bra strategi för att få till skrivtid och hålla den. Vad har ni för erfarenheter/tips?

Jag har skrivit, men inte alls så mycket som jag velat och dessutom har jag låtit mig distraheras av FB, Instagram, bloggar, olika nyhetssajter, you name it! Det är så himla lätt att man fastnar med annat och sedan rusar tiden iväg. Nu måste det bli ändring. Häromdagen gjorde jag upp mål för mitt skrivande. Allt för att hålla mig disciplinerad och för att mål kommer hjälpa mig nu när jag har en massa annat att fokusera på också.

Så här är mina tips för skrivtid:

  1. Boka in tid i almanackan. Det är helig tid. Då menar jag verkligen helig tid. Om ingen blir akut sjuk eller något annat livshotande händer ska det banne mig skrivas.

  2. Stäng av mobilsignalen och ta korta pauser ex en gång i timmen för att kolla mail, telefon, Instagram, Facebook, bloggar med mera.

  3. Säg till vänner och bekanta att du skriver och få dem att förstå hur viktigt det är för dig och att du får tid till att arbeta med ditt manus.

  4. Förbered ditt arbete väl och skriv regelbundet. Det gör att det är lättare att komma igång och fortsätta där du slutade.

  5. Belöna dig själv när du uppnår dina delmål. Det kan vara allt från att köpa något du vill ha till att unna dig en fika med en vän eller något annat.

  6. Var glad för det lilla! Sätt realistiska mål och delmål. Var snäll mot dig själv. Om man sätter för höga mål som man ständigt misslyckas med att uppnå är det lätt att man tappar självförtroendet och känner att man aldrig kommer i mål.


skrivtid

תגובות


Utvalda inlägg

bottom of page