top of page

Sista rycket och hur jag prioriterar min skrivtid

Igår var en riktigt bra dag med manuset. Jag löste ett klurigt parti och nu försöker jag redigera på. Inser hur kort tid det är innan bebis kommer och att det är en hel del att göra innan dess. Tänk vad skönt det vore om manuset var klart tills bebis kommer.

Jag har börjat med olika mål igen. För varje dag ska jag redigera ett visst antal sidor. I dag arbetade jag en stund med manuset på lunchen och nu ikväll har jag ägnat några timmar åt att greja med texten. Det är fortfarande så att det mesta utom familj och jobb får stå åt sidan. Samtidigt är det så det är ibland.

Så här tänker jag just nu:

  1. Målbilder. Hur många sidor ska redigeras varje dag? När ska manuset skickas till min skrivcoach.

  2. Säga nej till nya jobbuppdrag. Innan bebis kommer är det stopp. De jobb jag kommer utföra är de jag redan tackat ja till.

  3. Prioritera. Skriv på lunchen, skriv någon timme på kvällen. Se till att prioritera skrivtiden.

  4. Gör to-do-list dag för dag eller vecka för vecka. Vad ska hinnas med, vad är REALISTISKT att hinna med? Vad kan väntas med?

  5. Se till att få tillräckligt med sömn och ät regelbundet. Jag blir extremt påverkad av för lite sömn och behöver verkligen mina åtta timmar för att prestera bra. VIKTIGT.

Nu ska jag redigera en scen till innan det är dags att sova för natten.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page