top of page

Skapa en mindmap inför ditt nya bokprojektInledde dagen med en tidningsintervju. Väldigt kul att prata om författarskap men också om ett annat ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Resten av arbetsdagen ska ägnas åt nya manuset och åt förberedelser inför kursen i att skriva feelgood i morgon.


En sak som jag tycker är väldigt bra att göra när det är dags att starta upp ett nytt skrivprojekt (och som Caroline Säfstrand tipsade om i ett av våra poddavsnitt) är att skapa en mindmap. Det vill säga brainstorma fram allt man vill ska vara med i manuset. Det är ett väldigt bra sätt att strukturera och sortera tankarna.


När man sedan har en mindmap kan man gå vidare och skriva en kort sammanfattning om bokens handling. Det gör att man får en väldigt bra start och kan fortsätta med synopsis (om man vill). Jag gör alltid ett kortfattat synopsis som jag sedan utvecklar under tidens gång. Ibland går jag tillbaka till min mindmap för att påminnas om vad jag hade för tankar från första början, ibland gör jag en ny mindmap.


En mindmap är också väldigt bra att göra för andra projekt (jag gör det ofta) eller när man har fastnat. Då reder man ut vad som egentligen är viktigt och vart man är på väg. Ett supertips helt enkelt :)Comments


Utvalda inlägg

bottom of page