top of page

Skriver på nya manuset – mål och delmålDeadline för nya manuset kryper allt närmare och jag har – som vanligt – planerat hur mycket jag måste skriva varje dag för att nå mitt mål. Det kan låta hysteriskt men för mig är det ett perfekt sätt att ha koll på hur mycket jag behöver skriva varje dag för att nå mitt mål.


Ett annat knep som jag har lärt mig är att skriva ett visst antal ord och sedan ta paus för att sedan skriva ett visst antal ord igen. Genom att dela upp dagen i kortare arbetspass känns det mer överkomligt. En dag kan se ut såhär: skriva 500 ord – paus – skriva 500 ord – paus – skriva 500 ord – osv tills jag har nått det mål jag har för dagen. Just nu försöker jag skriva runt 1500-2000 ord per dag. Det är ganska mycket text men när jag delar upp det i mindre delmål känns det som sagt mycket enklare att nå målet.


Har även funderat på andra sätt att dela upp skrivandet på. Kanske ha dedikerade skrivdagar och enbart fokusera på mina manus och sedan ha vissa dagar för admin, andra projekt mm. Hm, måste fundera lite på vad som fungerar bäst för mig. Nu är det däremot dags att sätta igång med nästa skrivpass :) Vi ses snart igen!

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page