top of page

Traditioner kring jul


Tänk att det är mindre än två veckor till jul. Tiden går så fort att jag knappt hinner med och eftersom vi haft sjukstuga här hemma under en ganska lång tid (barnen har varvat varandra med hosta och feber) har jag inte riktigt hunnit med allt jag tänkt hitta med.


På torsdag är det även dags att lämna in redigeringen av mitt nya manus och jag ser fram emot att vara lite ledig efter det. Planerar att pyssla med barnen, baka pepparkakor och dricka massor med glögg och äta lussebullar :)


På julafton är vi alltid hemma hos oss och firar, en tradition som vi började med för flera år sedan och som jag tycker väldigt mycket om då det är så skönt att slippa stressa iväg någonstans och packa bilen full med barn, julklappar, hund och övernattningsgrejer.


En fin tradition jag hade när jag var yngre var att starta dagen med en uteritt tillsammans med andra som hade hästar i samma stall som jag. Då red vi ut tillsammans och de bästa jularna var när det var massor med snö och hästarna fick galoppera i full fart. Innan alla åkte vidare för att fira jul på varsitt håll drack vi glögg och åt pepparkakor i stallet. Så mysigt.


Numera gör jag, Patrik och barnen en aktivitet på julafton. Ofta blir det skridskor på Östermalms IP på förmiddagen. En supermysig tradition då vi packar ner en termos med varm choklad och lite fika innan vi beger oss till skridskobanan. Vissa gånger har vi tagit en promenad på Djurgården och någon gång spelat tennis (även om jag föredrar skridskor eller promenad just på julafton).Här är jag och Max för några år sedan. Östermalms IP har en superbra skridskobana för stora och små och det känns lite extra stämningsfullt på julafton.


Försöker hålla stressen borta kring jul och i stället njuta av att umgås, äta gott och bara vara. Strunt samma om det är lite damm i hörnen eller om inte allt är perfekt eller hemmagjort (vem har ens sådana krav idag?). Det viktigaste är att njuta och ha trevligt, vad man än hittar på.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page