top of page

24 goda gärningar som pocket

Hurra, i dag släpptes 24 goda gärningar som pocket. Så himla kul. Idén till boken fick jag i London. Och när jag fyllde år var det några personer som gjorde goda gärningar för mig. Så oväntat och fint!

Handling: 24 goda gärningar handlar om Emma, som har svårt att gå vidare efter sin mans död. Efter att ha hjälpt en äldre man att komma hem i snöstormen bestämmer hon sig för att göra 24 goda gärningar, en för var dag fram till julafton. Under dessa vintriga dagar kommer hon i kontakt med olika personer som kommer påverka hennes liv på olika sätt.

Om idén: Idén till boken föddes då jag var i London med min man och äldsta son för många år sedan. Vi var på en plats med massor av folk och tanken slog mig, vad gör vi om det inträffar något här? Hur tar vi oss i säkerhet? Och vad händer om vi inte lyckas ta oss i säkerhet, eller om en av oss gör det men inte de andra. Där och då föddes idén till 24 goda gärningar som handlar om att våga gå vidare efter en förlust.

Boken utspelar sig i en härlig vintrig miljö med mycket julkänsla och tar upp teman som förlust och ensamhet men den förmedlar även hopp och värme.

Jag älskade att skriva den här boken och liksom mina andra böcker har den en speciell plats i mitt hjärta. När jag skrev 24 goda gärningar hade min farmor precis gått bort, bara en månad innan jul. Vi stod varandra väldigt nära och jag tror att den äldre kvinnan i 24 goda gärningar, Lilian, fick låna ganska många karaktärsdrag av min farmor 🙂

Att få 20 goda gärningar i present: Apropå goda gärningar. När jag fyllde år fick jag en fantastisk gåva av mina barn. En ask med tjugo lappar i. På varje lapp står det olika tjänster som jag kan be barnen om. En gärning för varje lapp. Bland annat står det: gå ut med Sigge, hjälpa till med maten, städa, göra te och andra fina saker. Blev så otrolig glad över den här fina presenten. 20 goda gärningar!

Asken med 20 goda gärningar från mina barn!


Comentarios


Utvalda inlägg

bottom of page