top of page

Amsterdam med barn

I våras funderade jag på vad vi kunde hitta på under semestern och kom på att det vore roligt att se lite mer av Europa. Vi bilade ju genom Europa innan pandemin och det här blir en minivariant där vi besöker Amsterdam, Paris och Spanien.


Första stoppet var Amsterdam och vi kom fram sent igår. Patrik hade bokat ett fantastiskt hotell med pool (till barnens lycka). Eftersom vi alla var lite småhungriga och det var så sent beställde vi room-service. Jag tror aldrig jag har ätit en godare pizza än den vi beställde, helt underbar!

Idag har Patrik arbetet och vi andra har varit runt i Amsterdam. Eftersom kanalbåtarna ligger precis vid hotellet startade vi dagen med att åka kanalbåt. En superbra aktivitet för stora och små där vi fick se flera sevärdheter och uppleva Amsterdam från kanalen.
Båten tog en timme ungefär och när vi var klara besökte vi ett av alla pannkakshus som finns här i Amsterdam. Nederländska pannkakor ska vara något extra så det var riktigt roligt att prova.Resten av dagen har vi promenerat runt i Amsterdam. Staden brukar kallas för Nordens Venedig och det finns över 100 kilometer kanaler, cirka 1500 broar och runt 90 öar. Och det är otroligt vackert. Är så förtjust i de smala, höga, lite lutande husen och alla små butiker och caféer.

Det finns också flera spännande museum. Bland annat gick vi förbi Anne Franks museum. Tyvärr var kön så lång så vi bestämde oss för att försöka gå dit i morgon i stället.


Efter flera timmat kom vi tillbaka till hotellet och efter att ha vilat en stund väntade poolen och gym. Tycker det är så mysigt att umgås och vara iväg med familjen, nu när Alex och Isabelle börjar bli så stora kan vi dessutom hjälpas åt en del (vilket är skönt när man är ensam med alla barn, som jag är större delen av tiden här i Amsterdam).


Comments


Utvalda inlägg

bottom of page