top of page

Att hitta balans i vardagen!


Vilken vecka det har varit. Jag har planerat boksläpp, signerat böcker, blivit intervjuad av tidningar, skrivit på nya råmanuset och jobbat med ett än så länge hemligt projekt. Men det bästa av allt, jag har inte jobbat en endaste kväll.

Innan sommaren kändes det som att jag arbetade hela tiden under vissa perioder. Dagar, kvällar och helger. I somras funderade jag mycket på mitt jobb och att jag ville få in mer balans i mitt liv. Trots att det är massor av roliga saker som händer under hösten, eller kanske just på grund av det, är det viktigt att ha koll på planeringen, prioritera, säga nej och även avsätta tid då jag inte gör någonting alls.

Just den här tiden då man inte gör någonting alls kan vara svår att få till. Samtidigt tror jag att man behöver den som mest när det är som stressigast. Bara att lägga femton minuter på sig själv gör stor skillnad för hur stressad man känner sig enligt forskning.

En bok som inspirerade mig mycket i somras var Stressbalansen av Dr Rangan Chatterjee. Slukade varje ord han skrev och han hade så mycket bra tankar och åsikter om hur man hittar balans i sitt liv.

I senaste numret av M-magasin ”Ordning & reda” berättar jag hur jag planerar mina dagar och ger även mina bästa tips.

Nu ska jag arbeta mina sista timmar för dagen innan det är dags att ta helg med familjen. Önskar er en jättehärlig helg!

Utvalda inlägg

bottom of page