top of page

Att planera veckan som kommer – 5 tips

Hej på er. Redan måndag och jag är så laddad inför veckan som kommer. Har haft en jätteskön helg med stallhäng, långa promenader, mysig läsning och pizzakväll med vänner. Fredagen bestod däremot mest av jobb eftersom jag arbetar med en tidning som har deadline snart.

Bild från söndagens häng med familjen. Så härlig dag i riktigt härligt höstväder.

Varje söndag försöker jag sätta mig en stund och planera inför veckan som kommer. Det gör att jag har lite mer koll när veckan väl startar och kan prioritera det som är viktigast eller mest akut.

Jag planerar i anteckningar (som jag har på mobilen och datorn) och via min kalender. Min man skickar alltid kalenderinbjudningar digitalt så det gäller att ha tungan rätt i mun så att jag inte missar något (som förra veckan när jag missat att han skulle resa bort två dagar 😉 ).

Just nu är jag inne i en period då det händer mycket roliga saker och mycket är på gång. Den här veckan ska jag bland annat vara med i en podd, göra en del frilansjobb, min julroman 24 goda gärningar släpps som pocket, jag har två mysiga frukostträffar inbokade och så ska jag eventuellt gå på ett mingel. Dessutom blir det stallhäng, en del skrivande på mitt nya manus och på söndag är det dags för en pysseldag hos en vän och författarkollega.

Tror det blir en bra vecka och önskar dig en superfin måndag! 

5 tips på struktur och planering

  1. Söndagsplanering – ett bra sätt att få koll på det som händer i veckan.

  2. Prioritera – vad är viktigast och när ska saker göras? Sätt upp mål och delmål.

  3. Var realistisk – Hur lång tid tar en uppgift att göra? Lägg på lite extratid för oförutsedda händelser.

  4. Ge dig själv JAG-tid. Jag försöker alltid ge mig själv lite egentid om det så bara är tio minuter med en bra bok eller fem minuters avslappningsövningar.

  5. Använd ett system som fungerar för dig, digital kalender, att-göra-lista på papper eller kanske en mobilapp.

Utvalda inlägg

bottom of page