top of page

Att skapa balans i sin vardag

Det är inte alltid lätt. Att få till balansen i sin vardag. Läste ett inlägg hos Underbara Clara där hon skrev att lugnet, ledigheten och familjen är lika viktiga som det konstnärliga, skapandet och yrket. Något som de flesta av oss säkert håller med om.


Men ibland kan man behöva bli påmind. Reflektera över hur balansen ser ut i sitt eget liv. Dräneras man på energi och får den ena delen plats på bekostnad av den andra? Eller är balansen bra. Är man nöjd? För det som är bra balans för mig är kanske inte bra balans för dig.

För mig är det viktigt att vara en bra mamma till mina fyra små, vårda relationen till P, ha egentid för träning, reflektion och eftertanke. Lika viktigt är mitt skapande och min kreativitet. Att skriva böcker, arbeta som journalist, fota, intervjua och hela tiden utvecklas och jobba mot nya mål. Jag vill inte vara utan någon del.

I stället strävar jag hela tiden efter balans. Det lyckas inte alltid. Många gånger känner jag mig otillräcklig. Men ibland blir det precis som man vill att det ska vara. För mig handlar det om att vara tydlig mot min omgivning, vara ärlig med vad jag kan och inte kan göra. Vad som hinns med och inte. Prioritera och välja bort. Låta saker ta tid och vara snäll mot mig själv. Det är balans för mig.

Utvalda inlägg

bottom of page